Kees en Emile: Almere thuis!

Hoi Kees

Hoe gaat het met je? Heb jij al een duidelijk beeld van de mogelijkheden die onze gerenoveerde ploeg dit seizoen heeft? Ik denk dat de jongens nog steeds aan elkaar aan het wennen zijn, maar geloof beslist in de potentie van dit team. Zelden heb ik de laatste jaren zó’n brede selectie aan de Krommedijk meegemaakt. Ik ben vooral benieuwd wat er gebeurt als ook nog de Braziliaanse aanwinsten het Dordtse kunstgras gaan betreden!

Thuis zijn we beter dan uit, zo lijkt het als je strikt naar de resultaten kijkt. Dat belooft dus wat voor komende vrijdag. Ik ben er weer niet bij deze week. Door een gelukkige speling van het lot heb ik ik deze septembermaand allerlei leuke uitjes buiten de eilandgrenzen op het programma staan.

Zo was ik afgelopen weekend met een groepje mede-Schapenkoppen in Londen. We kwamen er op vrijdag meteen achter welke desastreuze gevolgen dat eigengereide Brexit-gedrag daar heeft. Zo zenden ze daar nu in de pub vijfderangs rugbywedstrijden uit in plaats van topvoetbal uit de Nederlandse Jupiler League. Moesten we de gebeurtenissen bij Oss-Dordt verdorie via allerhande app- en twitterkanalen volgen! Gelukkig gingen zo rond onze 0-1 voorsprong de pints zo snel in de rondte dat we bij de uiteindelijke 3-1 nederlaag al aangenaam verdoofd waren.

Komende vrijdag ben ik weer in de het buitenland. Ik ga er vanuit dat in Antwerpen onze pot tegen Almere wél gewoon op groot scherm te volgen is.

Veel succes!

Ja, die Brexit die weet wat. Die gaat nog een heleboel ellende opleveren. Je hebt het aan den lijve ondervonden en Frank de Boer inmiddels ook, heb ik begrepen. Het blijft een vreemd volkje aan de andere kant van de Noordzee, maar dat krijg je van witte bonen in tomatensaus, gebakken haring en eieren met spek als ontbijt. Gelukkig is er internet. Hoe deden ze dat vroeger? Ik herinner mij dat we thuis op zondagmiddag via de radio het voetbal volgden en dat er bij de kantoren van De Dordtenaar en Het Vrije Volk (dat bestond toen nog) op zondagmiddag altijd mannen stonden te kijken voor het raam, waar dan de uitslagen werden aangeplakt.

Tja, een ongekend brede selectie, maar de uitwedstrijden stellen tot nu toe teleur, al hoorde ik alom geklaag over de arbitrage in de wedstrijd tegen Oss. Of dat terecht is, kan ik niet beoordelen, want ik zat die vrijdag ergens ver weg in de Achterhoek en heb de wedstrijd niet gevolgd. Laten we maar hopen dat de fluitisten zich niet als kunstfluiters gaan ontpoppen. Misschien is het wel een kwestie van plankenkoorts. Best eng als je je buiten de vertrouwde hekken van de Tempel der Beschaving moet begeven. Ik ken een gerenommeerd zanger, al vijftig jaar in het vak, die voor ieder optreden stikt van de zenuwen. Misschien is dat bij sommige spelers ook het geval. Een mentale coach kan dan wonderen verrichten. Iets voor jou, misschien?

We staan alweer in het rechter rijtje en dat vind ik best vervelend. Het is een beetje dat van het glas: half vol of half leeg. Ik gok nog even op halfvol, dat wil zeggen: nog geen thuiswedstrijd verloren, dus op naar het linker rijtje vrijdagavond! Dat jij er weer niet bent is wel jammer, maar veel plezier op je uitje, ik zal wel voor twee juichen.

Alle goeds en tot weerziens in de Tempel der Beschaving!