Kees en Emile: FC Volendam komt op bezoek

Hoi Kees!

Ik hoorde afgelopen week de trainer van Volendam een snedige opmerking maken over het gezwaai met witte zakdoekjes op de lokale tribunes. ‘Ze wisten dat ik verkouden was, heel attent.’

Gelukkig heeft onze trainer een verkoudheid op het juiste moment af weten te wenden. Na de bekernederlaag in Veenendaal begon ook onder sommige Schapenkoppen wat gemor te ontstaan. Maar een felbevochten 1-2 zege in het ‘gezellige’ Helmond zorgde net op tijd weer voor een feeststemming.

Voor mij was het na Londen en Antwerpen de afsluiting van een trilogie stedentripjes, en ik moet zeggen: het uitje naar Helmond kende de vrolijkste terugreis. Al kan dat ook komen omdat onze Jan een nogal experimentele variant rum uitschonk toen we de Moerdijkbrug naderden. Uit de Filipijnen geloof ik…

Ik ben benieuwd wat jij komende vrijdag gaat schenken op de tribune. je hebt weer een nieuw boek te vieren geloof ik he? Ik neem aan dat je na de presentatie van komende donderdag een dag later een stukje mag voorlezen vanaf de middenstip.

Ik verwacht een mooie avond tegen Volendam. Het belooft heerlijk nazomerweer te worden, alle Dordtse neuzen staan weer de goede kant op (richting linkerrijtje) én onze spits Jafar Arias weet na zijn gruwelijke beenbreuk het doel weer te vinden.

Dus dat belooft wat. Wat het precies belooft? Nou, drie palingpunten denk ik!

Fijne avond,

Vorige week was ik een paar dagen in Engeland, in de buurt van Wigan. Mooie gelegenheid om even een kijkje te nemen bij het DW Stadium van Wigan Athletic. Geen Tempel der Beschaving, maar bouwkundig en qua omvang zit het wel iets indrukwekkender in elkaar dan bij ons. Er kunnen zo’n 25.000 mensen in. Wigan heeft 81.203 inwoners, Dordrecht 118.899 als we Wikipedia mogen geloven. Wigan Athletic speelt in League One, min of meer vergelijkbaar met onze Tweede Divisie. Ik wil maar zeggen, of liever, ik zeg maar niks. Het wordt vrijdagavond weer als vanouds gezellig in ons knusse voetbalhok, al bespeur ik bij jou een ietwat riskant optimisme.

Uiteraard ben ik blij met de overwinning in Helmond, die zich voltrok terwijl ik van Manchester naar Schiphol vloog, maar van de afgang tegen GVVV ben ik flink geschrokken. Dat betekende toch dat de selectie in de vijfde competitieweek nog niet helemaal de juiste balans had gevonden en voor ik weer ga geloven in een stier en een mooie plek ter linkerzijde, wil ik eerst graag zien dat de positieve wending in Helmond zich op het eigen kunstgras gaat voortzetten. Ik begin een beetje de ideologie van ‘eerst zien dan geloven’ aan te hangen. Tenslotte zijn we jarenlang lekker gemaakt met mooie dromen van een nieuw stadion en nu moeten we nog maar zien of de bestaande boel werkelijk een beetje wordt opgelapt. Het zit nog steeds niet echt comfortabel op noord, als je begrijpt wat ik bedoel. Gelukkig staan wij daar voornamelijk, want dat juicht lekkerder. Ik hoop dat daar vrijdag weer volop aanleiding toe is.

Ja, donderdag wordt er een nieuw boek van mij gepresenteerd, maar voorlopig houd ik het vrijdag bij een simpel biertje. Ook hier is het eerst zien en dan geloven, maar ik beloof je, als het een bestseller wordt, laat ik de oude Rutte rondgaan. Weet je zeker dat Jan zijn rum uit de Filippijnen kwam en niet uit Nambia, zoals de rum van Donald Trump?

We gaan het vrijdag zien, Emile. Ik hoop dat onze mannen de palingen eens flink gaan roken.

Fijne wedstrijd en hartelijke groet,