Kees en Emile: De Graafschap thuis!

Hoi Kees

Heb je zin in vrijdag? Het wordt wel een aardig potje denk ik, tegen De Graafschap. Toch geen misselijke tegenstander. En wij hebben wat goed te maken na de mislukte expeditie naar Telstar. Vóór die wedstrijd dacht ik even dat de subtop van de ranglijst in zicht was. Maar later op de vrijdagavond stonden alle Schapenkoppen weer met beide pootjes op de grond.

Nou ja. Nog steeds is alles mogelijk natuurlijk. Behalve degraderen. Dat gaat niet meer lukken. Best een geruststelling na vorig seizoen. Al is het wel heel vreemd dat een voetbalbond tijdens de lopende seizoen de regels opeens verandert. Toen bleek dat de degradatie geen optie meer was, zijn er meteen wat spelers vertrokken bij Dordt. Onder hen Jordy Vleugels, die me in augustus nog persoonlijk belde om op ietwat dreigende toon te vragen waarom ik mijn seizoenkaart niet verlengd had…Nu is-ie zelf al vertrokken nog voordat de temperatuur onder de 15 graden is gedaald…

Weet je waar ik me op verheug? Op Martin Mos! Wie, zeg je? Martin Mos, de sympathieke voorzitter van De Graafschap. Vorig seizoen heeft hij na FC Dordrecht-De Graafschap tot diep in de nacht het glas met ons geheven in een bekend Dordts horeca-etablissement. Dat was erg gezellig. Wat mij betreft de leukste voorzitter van de hele Jupiler League. Al ken ik er verder niet echt veel natuurlijk.

Oké, ik sluit af. Ik ga weer verder lezen in ‘De republiek wordt uitgeroepen’, het boek van Pieterjan Geneuglijk over ons vorige seizoen. Ik groet je in de vaste overtuiging dat dit seizoen gelukkig niet zó vreselijk gaat worden!

Fijne wedstrijd,

Ha Emile,

Ja, het boek van Pieterjan ga ik zeker lezen, al moet ik zeggen dat ik soms nog wel eens een nachtje wakker lig van het vorige seizoen. Er zijn dingen die je liever vergeet, maar toch beter in gedachten kunt houden, om niet steeds dezelfde fouten te maken. Ik heb heel af en toe weleens de illusie dat we zodoende wat leren van de geschiedenis, al kom ik meestal al snel weer bedrogen uit.

Of ik zin heb in de pot tegen De Graafschap, vraag je. Tja, ik heb altijd zin in een wedstrijd van FC Dordrecht, met af en toe de ondeugende gedachte in het achterhoofd: wordt het een periodetitel of niet? De tijd zal het leren. Voorlopig hebben we nog geen thuiswedstrijd verloren. Dat houdt de moed erin, maar de selectie doet me toch nog iets te veel aan eb & vloed-voetbal, gezien die zeperd bij Telstar, en dat stelt me niet gerust. Ik vraag me af wat er met die mannen aan de hand is dat ze uit in de regel minder presteren dan thuis. Is het de zegenrijke invloed van onze Tempel der Beschaving? Dat moet haast wel. En natuurlijk de massale supportersschare die daar achter hen staat.

Heb jij je lidmaatschapsbriefje trouwens al ingeleverd bij de supportersvereniging? Dat is minstens zo belangrijk als de seizoenkaart. Ik had het wekenlang in mijn zak zitten, maar nu hoor ik er gelukkig weer helemaal bij. Degradatiespook of niet, mij zien ze niet zo gauw weglopen. Ik verbaas mij wel een beetje over het vertrek van zoveel spelers, maar ik weet niet wat zich allemaal ter linkerzijde van de noordtribune afspeelt. Ik heb meer belangstelling voor wat er op het veld gebeurt en ik hoop op een voortzetting van de reeks ongeslagen wedstrijden. Dan wordt de derde helft weer heel gezellig, nodig die aardige voorzitter maar vast uit.

Geniet ze vrijdagavond!