Kees en Emile: Jong AZ thuis!

Hoi Kees

Hoe gaat het met je? Terwijl ik dit schrijf, zit ik nog steeds een beetje na te stuiteren van afgelopen vrijdag. Wat een prachtige reis hebben we gemaakt he, naar Deventer. En niet alleen de reis was mooi. Nee, ook de wedstrijd zelf. Je kunt nog zo veel lol onderweg hebben of prijzen in de loterij van de supportersvereniging winnen, het gaat uiteindelijk om de prestaties op het veld. En als je dan met 0-3 bij de Eagles wint…Wauw!

Het was leuk dat jij er ook weer eens bij was, misschien breng je wel geluk. Ik zag op sociale media de theorie voorbij komen dat als Kees Klok wat minder vaak in Griekenland vertoefde en wat vaker in de supportersbus, dat we dan een stuk hoger op de ranglijst zouden staan. Daar kan een kern van waarheid in zitten. Overigens ben ik persoonlijk dit jaar twee keer naar een uitwedstrijd geweest. je raadt het al: allebei gewonnen.

Toch lijkt er nog iets anders aan de hand, een sterkere kracht die onze jongens aan de overwinning helpt. Bij sommige goals wachten er tegenwoordig langs de lijn prachtige vrouwen om de doelpuntenmaker in de armen te vallen en te belonen met een kus. Dat lijkt toch beter te werken dan al die aanmoedigingen van jou op de tribune Kees!

Vrijdag spelen we tegen tegen Jong AZ. AZ schijnt zo ongeveer de beste jeugdopleiding van Nederland te hebben. Zo goed dat veel spelers van Jong AZ al in Oud AZ meedoen. Ik ben benieuwd wat er zich vrijdag voor tegenstander meldt aan onze Krommedijk.

Eén ding weet ik wel zeker: als er nou bij elke Dordtse aanval een rij vriendinnen, vrouwen, buurmeisjes en andere potentiële spelersvrouwen met wijd open armen langs de lijn klaar gaan staan, dan weet ik zeker dat het een waar doelpuntenfestijn gaat worden!

Bovendien hebben wij dan de tijd om wat vaker naar de bierkraam te lopen.

Fijne avond!

De sociale media, praat me er niet van! Daarop komen werkelijk de vreemdste ideeën voorbij, plus een hoeveelheid nepnieuws waar we eigenlijk geen notie van hebben. Nu was die mooie 0-3 overwinning op de Eagles gelukkig geen nepnieuws, maar de theorie dat mijn aanwezigheid daar iets mee te maken zou hebben, hoort resoluut in de prullenbak. Jouw idee, van een serie aantrekkelijke dames aan de hekken om een doelpunt met een kus te belonen, snijdt meer hout, maar krijgen we dan niet het probleem van overwerkte stewards, die die hekken moeten vrijhouden, want als straks de Tempel der Beschaving volloopt met kusbeluste schoonheden, is het einde zoek en dreigt er chaos. Die kus was Gustavo Hamer trouwens gegund, want hij maakte een mooi doelpunt.

Het was een heerlijke avond in de Adelaarshorst, die aanleiding geeft tot een groeiend optimisme. Ik had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht toen ik in de supportersbus stapte, maar als Dordt blijft spelen zoals in Deventer, ben ik weer vol vertrouwen dat de mars in de richting van het linkerrijtje een succes wordt. Heel, heel stiekem zweeft er zelfs weer ergens een stier door mijn gedachten.

Ja, de jeugdopleiding van Jong AZ heeft een goede naam, zaak dus om op onze tellen te passen. Vol zelfvertrouwen de wedstrijd in, zoals in Deventer, maar er moet wel gewaakt worden voor enige overmoed, want het gezegde luidt wel ‘hoogmoed komt voor de val,’ maar in het voetbal geldt dat vooral ook voor overmoed. Met beide benen op de grond de doelpunten erin schuiven, daar komt het op neer.

Nog even een vraag, Emile. Je weet dat ik al jaren warm voorstander ben van een FC Dordrecht vrouwenteam. Als dat er ooit van komt, zouden wij dan ook een keertje aan het hek mogen om een kus uit te delen?

Fijne wedstrijd,