Kees en Emile: MVV Maastricht thuis!

Hallo Kees!

Hoe is het met je? Hoe kijk jij terug op de loodzware serie die we achter de rug hebben? Je zou kunnen zeggen dat zes punten uit het rijtje Go Ahead Eagles, Jong AZ, Jong Ajax en NEC (waarvan drie keer uit) helemaal niet zo slecht is. Maar toch laten de nederlagen in de laatste twee wedstrijden wel een vieze smaak achter.

Ik moet je iets opbiechten: ik geloof dat ik een probleem heb. een gokprobleem. Ik ga de laatste tijd vaker naar uitwedstrijden dan dat ik de Krommedijk bezoek. En dat heeft niks met voetbaltactische redenen te maken. Nee, de reden is die verdomde loterij in de supportersbus!

Die loterij heeft me gegrepen, ik kan aan niets anders meer denken, ik ben verslaafd geraakt, in het web van de loterijmaffia verstrikt geraakt…Terwijl ik dit schrijf, heb al drie keer nieuwe boterhammen gesmeerd om in het FC Dordrecht-broodtrommeltje te doen dat ik op de weg terug uit Nijmegen gewonnen heb. En ik schrijf mijn voorzetjes aan jou tegenwoordig eerst uit op papier, met de FC Dordrecht-pen die ik met lotnummer 221 in de wacht heb gesleept. Als dit zo doorgaat zit ik strak nog in de bus naar Cambuur Kees! Help!

Over de wedstrijd in Nijmegen kan ik kort zijn. Ik ben blij dat het bij de 3-0 ruststand bleef. De 6-0 waar de kranten over schreven beschouw ik als fake-nieuws. Daar heb zelf helemaal geen bewijs van gezien. Al kan dat ook door de mist geweest zijn.

En zo komen we bij het onderwerp dat ieder jaar rond deze tijd weer onze briefwisseling begint te overheersen: wintervoetbal. Ik weet zeker dat alle mensen die meeschrijven aan deze stukjes (jij en ik dus) in het verleden herhaaldelijk wedstrijden hebben overgeslagen omdat er niks aan is om in de kou op de tribune te staan. En ik weet ook zeker dat we dat allebei komende periode weer zullen doen. Daar helpt geen extra paar sokken of wollen onderbroek tegen…

Toch kan de kou komende vrijdag onze vriend zijn. Dan komt MVV overgevlogen uit Maastricht en ik vermoed dat ze daar in het warme zuiden van het land nog helemaal geen weet hebben van de winter in onze Tempel der Beschaving. Ze zullen bibberend over ons kunstgras schuifelen Kees. En die drie vlaaienpunten die ze in hun achterzak hebben zitten, die zullen van ons zijn!

Fijne avond,

Jij bent ook wel een ongelofelijke geluksvogel met die loterij. Ik heb daarin nog nooit wat gewonnen, wat trouwens ook geldt voor de staatsloterij. Ik ben daar maar mee gestopt, want twee eigen geldjes in twintig jaar werd te begrotelijk. Ik doe nog wel mee met de postcodeloterij, want stel je nou toch eens voor dat de hele straat iets wint en ik niet, dat zou onverdraaglijk zijn. Af en toe brengt de bode een appeltaart of een broodrooster, maar DE prijs, waardoor ik eindelijk thermische sokken kan kopen tegen die rotkou in het stadion, is nog steeds niet binnen.

Dit seizoen van Dordt heeft ook wel iets van een loterij, er is geen staat op te maken. Zes punten uit vier zware wedstrijden, nee, dat is zo slecht nog niet en van de toppers verliezen is jammer, maar op zich geen schande, alleen wel als je dat met 6-0 doet. Het was wel mistig op het veld, maar dan kijk je toch gewoon wat intensiever om je heen, of ben ik nu van Lotje getikt? Ik denk dat het tijd wordt voor de winterstop en voor enige bezinning. Wat moet er gebeuren om de selectie goed in balans te krijgen? Het is af en toe net een knipperlicht: rood-groen-rood-groen. Ik stond helemaal op groen na de winst in Deventer, maar nu heb ik weer het rode waas voor ogen.

MVV bibberend van de kou over het kunstgras, ik help het je hopen, Emile. Het klinkt mooi, de kou als bondgenoot, maar nog mooier is winnen op eigen kracht en zelfvertrouwen. Dan smaken die vlaaienpunten extra lekker. Het water loopt me nu al in de mond.

Fijne wedstrijd, hopelijk met gl├╝hwein om een beetje warm te blijven!