Kees en Emile: Telstar thuis!

Hoi Kees

Heb je het gezien? Wij staan in het linkerrijtje! Is met dat even wat zeg. Dat is niet meer gebeurd sinds euh…euh…Mijn geheugen laat me even in de steek…Ik had dat pas ook al, dat mijn geheugen me eventjes had verlaten. Toen ik een appje had gemaakt en vergat naar je sturen. Er stonden complimenten in voor het geweldig geschreven verslag van de reis die we naar Volendam maakten. Het verslag oversteeg het niveau van de wedstrijd (én van de lokale gastvrijheid) gigantisch. Echt mooi geschreven. En streng geschreven. Iets wat onze jongens blijkbaar toch af en toe nodig hebben. Dat ze eventjes op scherp worden gezet voor de volgende wedstrijd. En zie: keurig 1-0 gewonnen in Eindhoven.

Vrijdag nemen we het behalve tegen de Russische beer ook op tegen Telstar. En laat die ploeg nou net een soort superseizoen draaien. Dat gaat beslist niet makkelijk worden. Dus laten we het woord periodetitel nog maar even niet in de mond nemen en voorlopig eerst even genieten van het woord linkerrijtje.

Ga je volgende week mee naar De Graafschap? Na het stugge gedoe in Volendam is ons vanuit Doetinchem echte Achterhoekse gezelligheid beloofd, met zelfs een plekje in een warme kantine!

Hup Dordt, Emile

Allereerst bedankt voor je complimenten en ja, af en toe moet je de selectie eens streng toespreken, want die pot tegen Volendam was wel een misser. Gelukkig hebben ze het tegen Eindhoven weer goedgemaakt. Ik ben het met je eens dat Telstar een geduchte tegenstander is en dat we maar even voorzichtig moeten zijn voor we die stier weer lanceren, maar aan de andere kant: als je van de koploper kunt winnen, kun je het ook van Telstar. We beschouwen het uitje naar Volendam dus maar als even een dipje. Aardig stadion hebben ze daar, maar dat we van mevrouw de burgemeester niet naar de Dijk mochten was toch wel een tikkie ongastvrij. De volgende keer moeten we ze in het Palingdorp maar eens herinneren aan dat gezegde: ‘als er één Schapenkop over de Dijk loopt, lopen er meer en dat is bere-gezellig.’

Het linkerrijtje! Ik herinner me dat ik aan het begin van het seizoen heb gezegd dat een plek in het linkerrijtje het streven moest zijn. Natuurlijk willen we meer, altijd het onderste uit de kan, maar als we nog enkele plekjes naar boven opschuiven, ben ik ook al tevreden. Als we die opmars vrijdagavond kunnen voortzetten, zou dat helemaal mooi zijn.

De Graafschap? Daar moet ik nog even over nadenken. Er zijn wolven gesignaleerd in de Achterhoek en daar hebben wij het als Schapenkop niet zo op, vrees ik. Aan de andere kant zijn Dordtenaren natuurlijk niet bang uitgevallen.

Wat de winterkoude betreft, nee ik ga niet weer zeuren over voetballen in de winter, maak ik mij een klein beetje zorgen. Je ziet het alweer gebeuren, dat het een uurtje of wat voor de wedstrijd gaat sneeuwen en dat we daardoor nog langer moeten vernikkelen totdat het spul van de kunstgrasmat is geveegd. Ik weet niet of die waterkanonnen ook warm water kunnen spuiten, maar anders is het misschien een idee om na iedere training een paar dekzeilen over het veld te leggen. Dat mogen dan de spelers doen die niet goed genoeg hun best hebben gedaan en die moeten de boel er bij de volgende training ook weer afhalen. Zul je zien wat een effect dat heeft. Winnen we misschien wel met 4-1 van Telstar. We gaan het beleven.

Fijne wedstrijd en vergeet je thermische sokken niet aan te doen!