Van de voorzitter (februari 2018)

Emiel Grootenboer vervult sinds de Algemene Ledenvergadering in december 2017 officieel de rol van voorzitter van de Supportersvereniging, maar is al jaren lang lid van het dagelijkse bestuur. In deze rubriek zal hij regelmatig de actuele zaken binnen de vereniging bespreken.

Beste leden en supporters van FC Dordrecht,

Wat zijn wij het jaar 2018 lekker begonnen. Op het moment van schrijven presteert de FC gewoon goed, doen we mee in de periode en hebben we ook op de ranglijst het linkerrijtje weten te vinden. Niet alleen de ploeg, maar ook de Supportersvereniging draait lekker. De supportersmaaltijden zijn een succes, waarvoor dank aan de vrijwilligers in de keuken, en de nieuwe speciaal biertjes van Baas en het alcoholvrije bier vinden gretig aftrek en zijn een welkome uitbreiding van het assortiment van het Supportershome.

Binnenkort staat er een opruimochtend gepland, want door het jarenlang bewaren van vele (ongebruikte en nutteloze) spullen is het Supportershome en de ruimte erom heen nogal rommelig geworden. Wij denken een container van vier kub te kunnen vullen met zaken waar wij afscheid van gaan nemen. Wij zullen een oproep plaatsen zodat leden een handje kunnen helpen om samen de uitstraling van ons Home te verbeteren.

Ik heb veel bewondering voor Bianca Beerthuyzen en haar mensen van het sfeer/activiteiten team en wil daarom aan eenieder vragen de agenda op 17 maart vrij te houden.  Op deze avond organiseren zij de eerste FC Dordrecht Pubquiz, waar de supporters in teamverband met elkaar de strijd kunnen aangaan. Inschrijving met een team kan via de website van de SV, hier vindt u ook alle benodigde informatie over deze speciale avond.

In navolging van supporter Jim en vele andere supporters heb ook ik een mail gestuurd naar de burgemeester van Edam-Volendam, mevrouw L.J. Sievers met het verzoek of er een mogelijkheid is tot het bezoeken van De Dijk voor en na de uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC.
In de bijlage van dit stuk het antwoord dat ik van de burgemeester heb mogen ontvangen. In mijn ogen een mooi stukje politiek gekronkel en dus het afschuiven van bestuurlijke verantwoordelijkheid. Zo schrijft zij dat de lokale driehoek tot tweemaal toe de BVO FC Dordrecht heeft gevraagd om haar visie en belang voor deze wedstrijd neer te leggen en zou de club dit niet gedaan hebben. Navraag bij de supporterscoördinator Alex Oldenziel en de BVO leert mij dat dit overleg een standaard procedure is bij elke wedstrijd die georganiseerd wordt namens de KNVB en dit ook verplicht is. Dit overleg is er dus ook gewoon geweest. Verder heeft een ambtenaar van de gemeente Edam – Volendam contact gezocht met Martin van der Greijn, onze penningmeester, met de vraag of er nog extra informatie was die moest meewegen voor het besluit van de burgemeester. Hij heeft aangegeven dat het jarenlang gebruikelijk was om voor de, met de supportersbus reizende, Schapekoppen een bezoek te brengen aan De Dijk voor het nuttigen van vis met een biertje en het maken van een foto in klederdracht met FC Dordrecht sjaal. De Supportersvereniging zou het waarderen als deze traditie wederom mogelijk zou zijn.

Persoonlijk vind ik het helemaal geen vreemde manier om in navolging van Jim een persoonlijk bericht te sturen aan mevrouw de burgemeester. Je bent volgens mij in Nederland vrij om je mening op een nette wijze te geven over een besluit van de overheid. Dat sommige supporters de Wet Openheid van Bestuur gebruiken om op hun schrijven een formeel antwoord te krijgen moet de burgemeester dan ook maar voor lief nemen. Deze burgemeester weet in ieder geval dat een Schapekop zich niet als een mak lam naar de slachtbank laat leiden en zomaar elk verbod accepteert.

Tot slot hoop ik u weer te zien op de tribune en in het home en denk eens aan de oproep “Bring them back”, neem eens een vriend of vriendin mee naar een wedstrijd zodat onze jongens krijgen wat ze toekomen: volle(re) tribunes bij het behalen van de play-offs dit seizoen !!!

Met groen –witte groeten,

Emiel Grootenboer
Voorzitter Supportersvereniging FC Dordrecht

Bijlage: 180215 – Reactie burgemeester  (druk op de link om het PDF bestand te openen)