Kees en Emile: Go Ahead Eagles thuis!

Hallo Kees!

Daar zijn we weer, we tellen af richting het einde van het seizoen, tenminste: richting toetje van het seizoen. Het veroveren van die bronzen stier onlangs heeft een mooi toefje slagroom op de taart opgeleverd. Ik kan al bijna niet meer wachten. Maar er volgen nog behoorlijk wat reguliere potjes natuurlijk. En zoals Dordt sinds de winterstop speelt, kunnen we nog prima wat plekjes stijgen. Komende zondag spelen we tegen onze vrienden van de Eagles. Mooie wedstrijden altijd, die pot in Deventer was mijn hoogtepunt van de hele eerste competitiehelft.

De wedstrijd is op zondag vanwege interlandvoetbal. Daar ga ik niks lulligs over zeggen, heeft geen zin. Wel jammer dat we deze competitie nog maar één keertje op vrijdagavond thuis spelen, verder alles op zondag en maandag. Maar ik geloof dat ik er maar aan moet wennen: in de play-offs en volgend jaar in de eredivisie wordt er praktisch nooit op vrijdag gespeeld…Geintje natuurlijk, die laatste opmerking. Promotie lijkt wel wel héél erg ver weg. Al kreeg ik na die mooie maandagavond met dat periodetitelfeest wel vragen van mensen wat een seizoenkaart in de Eredivisie eigenlijk kost…Nou ja, beter iets té optimistisch dan helemaal niet zullen we maar zeggen…

Heel veel plezier zondag!

Nou begin je wel erg optimistisch te worden. Die bronzen stier, daar ben ik heel blij mee, ook al werd hij moeizaam bevochten, met mijns inziens te defensief voetbal. Daarom hoop ik er het beste van, maar ik ben er nog niet echt van overtuigd dat Dordt uiteindelijk hoge ogen gaat gooien. Natuurlijk zat het flink tegen in Den Bosch, maar met 4-1 verliezen, kom nou! Oké, twee twijfelachtige strafschoppen tegen, maar dan kom je nog uit op 2-1. FC Dordrecht doet mij een beetje aan het weer denken: de ene dag zon en veertien graden, de dag erna sneeuw en vorst. Neemt niet weg dat ik het leuk vind, die nacompetitie, al was het alleen al vanwege het weer. Lekker op noord in het avondzonnetje.

Zondag komen de Eagles. Die zullen wel uit zijn op wraak vanwege de recente vernedering in Adelaarshorst. Ik hoop dat die gedachte onze mannen prikkelt tot even goed spel als toen. Je hebt gelijk, wat genoten we van die pot. Ik vind het ook wel leuk dat het op zondagmiddag is. Zaterdag of zondag zijn voor mij toch ‘echtere’ voetbaldagen dan vrijdag of maandag. De maandagavonden zijn soms wel aardig om bij heel mooi weer eens te gaan kijken bij de beloften, maar eigenlijk hoeven ze van mij niet. Ik ga wel zoveel mogelijk op maandag, alles voor de club, maar met frisse tegenzin. Het zal wel door mijn jeugd komen, toen we altijd op zondagmiddag naar het voetbal op de radio luisterden, of naar DFC gingen.

Heb jij trouwens nog iets gehoord over die nepsupporter die dat vuurwerk op het kunstgras gooide bij de wedstrijd tegen RKC? Dan ben je toch goed maf, of zie ik het nou helemaal verkeerd? Ik vind dat nog veel dommer dan een speler die zich niet kan beheersen en daardoor tegen een onnodige rode kaart oploopt, maar goed, het gebeurt en dat maakt het voetbal soms net iets minder leuk dan het zou kunnen zijn. Laten we maar hopen dat bij deze wedstrijd het verstand zegeviert, dan kunnen we weer volop genieten.

Fijne wedstrijd!