Kees en Emile: Jong Ajax thuis!

Hoi Kees!

Jaja, het paasweekend is weer gearriveerd, op maandagmiddag naar de Krommedijk. En ook nog redelijk zorgeloos.

Ik kan me seizoenen vol treurnis herinneren waarin onze grote leider Jan van Nieuwenhoven luidkeels Bijbelse teksten verhaspelde over de wederopstanding der Schapenkoppen die nabij was omdat de paasdagen er weer aankwamen. Niet dat Jan vaak gelijk kreeg hoor, meestal is er meer nodig dan een hard gekookt eitje bij het ontbijt om in de winning mood te geraken.

Het zou leuk zijn als we weer eens wedstrijdje winnen en de bronzen stier van enige tijd geleden niet als een spreekwoordelijke steen om onze nek gaat hangen. We hebben immers geen punt meer gepakt sinds dat beest in de prijzenkast staat.

Dus.

Dat moet dan maar gebeuren tegen godenzoontjes uit Amsterdam. Wist je dat Ajax nog nooit kampioen van de Jupiler League is geworden? En dat terwijl ze daar een prijzenkast hebben staan zo groot als onze West-tribune. Je zou dus denken dat ze dit jaar wel de gouden stier willen pakken en maandag de punten mee van ons eiland willen snoepen.

Aan de andere kant is het seizoen voor Ajax natuurlijk allang geslaagd sinds bekend is geworden dat ze een soort spelerstunnel van glas krijgen zodat (de iets meer bemiddelde) fans tijdens het dineren kunnen zien hoe de spelers hun sokken rechttrekken.

Iets voor jou om een lekker Grieks visje te eten terwijl naast je onze jongens nog even de neus snuiten, de pielemuis goed leggen of van jeuk op zekere plaatsen af proberen te komen? Ik zie je er wel voor aan…

Ik ben benieuwd Kees!

Ha Emile,

Tja, geen punt meer na het behalen van de stier, dat moet natuurlijk subiet veranderen en de hoop is dat dat maandag gaat gebeuren. Als Dordt speelt zoals tegen Go Ahead Eagles en dan iets nauwkeuriger in het benutten van kansen en met minder pech, dan ben ik daar wel optimistisch over. Ik bedoel: die wedstrijd was een typisch geval van beter zijn en toch verliezen. Althans beter in de tweede helft. Ik hoop trouwens ook dat het maandag net zulk lekker weer is als tegen het Deventer gevogelte, want daar heb ik van genoten: een ouderwetse voetbalzondagmiddag met lekker weer en een enorm gezellige sfeer in de Tempel der Beschaving. Alleen daarom al zou je willen promoveren.

Jong Ajax heeft onlangs klop gehad van Jong AZ, dus zulke godenzonen zijn het niet, hoor. Ze staan, op het ogenblik dat we dit schrijven, wel een stuk hoger dan Dordt in de ranglijst, maar het is een aardige Dordtse gewoonte om van lager staande teams te verliezen en van lieden hoger op de ladder te winnen. Ook dat geeft hoop in bange dagen, die met het behalen van die stier ineens een stuk minder bang zijn geworden. We weten natuurlijk nog niet wat er in Emmen gaat gebeuren, maar misschien is de onderlinge afstand ondertussen alwel verminderd. Hoe hoger we eindigen, hoe gunstiger het is voor de nacompetitie.

Ik een Grieks visje tijdens de wedstrijd? Nou, ik zie me niet direct met een barbecue visjes roosteren op noord. Daarvoor wordt de vis te duur betaald. Laten we het roosteren, van de geachte tegenstander in dit geval, maar aan onze jongens op het veld overlaten. Dan blazen wij het vuurtje van achter de hekken wel aan.

Fijne wedstrijd!