Van de voorzitter (april 2018)

Emiel Grootenboer vervult sinds de vorige Algemene Ledenvergadering officieel de rol van voorzitter van de Supportersvereniging, maar is al jaren lang lid van het dagelijkse bestuur. In deze rubriek zal hij regelmatig de actuele zaken binnen de vereniging bespreken.

Beste supporters,

Met veel plezier nam ik kennis van de persconferentie, waar de BVO samen met de projectontwikkelaar en de gemeente de plannen ontvouwde over een vernieuwbouw van onze “Tempel der Beschaving”. Zou het er dan eindelijk van gaan komen, een stadion dat voldoet aan de eisen van deze tijd, waarin de BVO kan doorgroeien en het spelersbudget kan opkrikken? Het grote verschil met de vele plannen uit het verleden is dat het de BVO dit keer wel is gelukt het college van B&W te overtuigen van de haalbaarheid van dit plan.

Natuurlijk zien wij ook een belangrijke rol voor de supportersvereniging weggelegd in het nieuwe stadion. Onze inzet zal dan ook zijn dat er een mooi eigen supportershome wordt gerealiseerd aan de Reewegzijde van het stadion.  Zoals jullie gewend zijn een onderkomen waar je voor en na de wedstrijd  een hapje kunt eten en je mede-supporters kunt ontmoeten met een drankje. Daarnaast blijven we (bus)reizen en (sfeer)activiteiten organiseren.

Omdat de supportersvereniging dicht bij de supporters staat en weet wat er onder de supporter leeft, willen wij ook graag de fanshop blijven runnen. Dit alles in nauwe samenwerking, maar wel onafhankelijk van de club. Over de precieze invulling van hoe het er allemaal uit komt te zien kunnen we nu nog niks zeggen maar daarover zullen we ter zijne tijd met de BVO in gesprek gaan en daarna met jullie supporters.

Er moet dus nog  een hoop gebeuren voordat de eerste paal de grond in kan.

Met groen witte groeten,

Emiel Grootenboer