Vuurwerk op de tribunes

Hoewel dit voor iedereen eigenlijk oud nieuws is, besteden wij hier toch weer even wat aandacht aan. Het vuurwerkseizoen staat al bijna weer voor de deur. Hoewel de bedoeling is dat het sfeerverhogend zou moeten werken, denkt de KNVB hier anders over en kunnen zij de clubs straffen waar vuurwerk in het stadion wordt gebruikt. Onder de noemer vuurwerk vallen trouwens ook zogenaamde rookpotten. Die straffen kunnen een behoorlijke omvang hebben, zeker voor een club als FC Dordrecht. Denk hierbij aan bedragen tussen de 7.500 euro en 15.000 euro per keer, de bedragen per keer worden hoger naar mate er vaker een overtreding wordt geconstateerd. Ook kan het leiden tot wedstrijden zonder publiek.

Daarnaast kan de persoon die het vuurwerk bij zich heeft of heeft afgestoken een stadionverbod verwachten van 18 maanden (1,5 jaar), maar dit kan oplopen tot 60 maanden (5 jaar) wanneer het zwaar vuurwerk betreft. Middels camera’s in het stadion en extra controles in de aankomende periode kunnen overtreders verantwoordelijk worden gehouden voor de geleden schade.
De genoemde bedragen zijn voor een club als FC Dordrecht een aanslag op de financiële positie van de club.

De club en de supportersvereniging vraagt de supporters dan ook om geen vuurwerk af te steken in of rond het stadion. Als Supportersvereniging zijn wij voor een goede sfeer in het stadion, maar tegen het verspillen van geld dat had gebruikt kunnen worden voor nuttige zaken. Daarom vragen wij ook om het gezonde verstand te gebruiken en de ploeg op een andere wijze te ondersteunen dan met vuurwerk of rookpotten. Wij rekenen op jullie en hopen dat deze oproep eigenlijk onnodig zal zijn.