Kees en Emile: NEC thuis!

Hoi Kees!

Vrijdag weer een mooie thuiswedstrijd! En omdat we toch bijna kansloos zijn voor de nacompetitie is de lente al extra vroeg begonnen dit jaar. Kunnen we toch nog eens samen in een lekker zonnetje een potje bekijken. Hoop ik tenminste. Kom je?

Ik heb me sowieso voorgenomen komende tijd nog zo vaak mogelijk te gaan, in ieder geval naar de thuiswedstrijden. Want er loopt tot het einde van het seizoen een fenomeen te voetballen aan onze Krommedijk zeg. Crysencio Summerville! Je moet goed opletten, want hij is zó snel dat je hem nauwelijks met het blote oog kan waarnemen. Zoals de Cambuurverdedigers vorige week toen Crysencio de gelijkmaker scoorde en onze collega-supporters uiteindelijk met een 3-1 zege in de achterbak toeterend over de snelweg terug naar huis konden.
Hij is niet zo groot, Crysencio. Maar dat kan nog goedkomen want hij is nog in de groei, ik geloof dat ie 11 of 12 jaar is. En zijn daden zijn gelukkig nu al groot. Zó goed hebben we het lang niet gezien Kees. Mis deze attractie vooral niet.

Omdat ik nu toch een paar keer zijn naam correct heb geschreven, doe ik bij deze ook maar even een beroep op Rogier ten B., ook wel bekend als Roger Mountain, alias de Lennon–McCartney van de Noord-tribune. Ik heb een tekst geschreven waar hij wellicht wat muziek bij kan schrijven. Het gaat zo: ‘Crysencioooooo lalalalalalala lalalalalala Crysencioooo.’ Nu maar hopen dat het liedje vrijdag af is.

We krijgen NEC op bezoek,. Een mooie tegenstander, ik vind het geen onsympathieke club, ze hebben een goed verzorgde catering bij het uitvak, En wat ze ook wel sympathiek maakt, is dat ze niet veel punten meer hebben dan wij. Dat kan niet van iedere club gezegd worden.

Dus wie weet valt er vrijdag wel wat te juichen!

Fijne wedstrijd,

Ben je nu ook al liedcomponist geworden? Dankzij jouw multitalent kunnen we vrijdag weer volop zingen, ware het niet dat familieverplichtingen mij in de weg staan. Daarvan baal ik nog meer dan Rutte van de fout berekende energieprijzen, maar het is niet anders. Dat schitterende doelpunt van onze Crysencio tegen Cambuur wil ik nog vele malen herhaald zien in de Tempel der Beschaving, maar vrijdag sta jij er helaas helemaal alleen voor. Doe je best. Waarom verricht FC Dordrecht trouwens altijd wonderen in het hoge noorden? Zou dat de zuiverende lucht van de wadden zijn? Of lezen ze tijdens de lange busreis erheen allemaal geconcentreerd mijn inspirerende gedichten, zoals bij Sparta iedereen het werk van Jules Deelder uit het hoofd kent? Misschien moeten we daar eens navraag naar doen op de volgende supportersavond.

Gelukkig zit de lente inderdaad al een beetje in de lucht, want die periodetitel zie ik bijna niet meer hangen. Jammer hoor, al moeten we het nog niet helemaal opgeven. Met het rare klimaat van tegenwoordig kun je over een paar weken ineens zomaar een Elfstedentocht hebben en, tegen alle verwachtingen in, een periodetitel. Ik loop graag rond in dromenland, dat weet je, en droom dus heel stiekem, al zeg ik het echt tegen niemand, van een nieuw soort Wonder van Leeuwarden.

Ik hoor ook allerlei geruchten over het stadion. Zouden we dan toch vloerverwarming krijgen op Noord? Ik hoop het van harte, want we mogen ook weleens in de watten worden gelegd. Dat de boel straks tegen NEC al is geïnstalleerd lijkt me aan de vroege kant, maar we zien reikhalzend uit naar die Tempel der Beschaving 2.0. We moeten NEC trouwens niet onderschatten, daar weten ze in Almere alles van. Dat komt omdat in Nijmegen het Poëziecentrum Nederland is gevestigd, in die mooie bibliotheek die ze daar hebben, en daar zit heel NEC na de training inspiratie op te doen. Laten we daar in Dordt maar eens goed lering uit trekken!

Fijne wedstrijd!