Kees en Emile: Almere City FC thuis!

Hoi Kees

Daar zijn we weer. Een nieuwe thuiswedstrijd in aantocht, een nieuwe voorzet die jij in mag koppen. Ik hoop dat je dat doeltreffend doet, want het wordt wel zwaarder hoor Kees, voorzetten geven zo aan het einde van het seizoen.

We slépen ons naar het einde hè.

Maandag dus Almere City op bezoek in Dordt, op Tweede Paasdag, een middagwedstrijd in het zonnetje. Tegen een zware tegenstander. Zeker nadat we vrijdag eerst al bij RKC op bezoek zijn geweest, óók een zware tegenstander, maar van die wedstrijd weet ik bij het schrijven van dit stukje nog geen uitslag.

Laten we maar hopen op een mooi paaswonder met twee overwinningen.

Donderdag ging er een soort processie door de stad om onze jongens te steunen, met een kruis en liedjes en weet ik wat allemaal. Het was zelfs live op televisie. Weet jij wie dat precies waren? Volgens mij niet de jongens van West en ook van Noord heb ik er niemand over gehoord. Is dat een nieuwe supporterskern die ons een wederopstanding wil bezorgen of zo?

Afijn. Eén ding weet ik wel. Maandagochtend ga ik vroeg opstaan en naar de Krommedijk fietsen om paaseieren in het doel van de tegenstander te verstoppen. Elke Dordtenaar die scoort mag een lekker stukje chocolade oppeuzelen!

Fijn Pasen!

Ach zwaar…. dat weet ik niet hoor. We zijn lekker bezig aan de voorbereiding op het komende seizoen en die show met dat kruis door de stad was toch een mooie symboliek voor de wederopstanding van FC Dordrecht? We moesten ons alleen iets minder gaan aanpassen aan het weer. Het ene ogenblik uitstekend spel, maar dan komt er een wolk aandrijven en stort het zootje op de rand van de blessuretijd in. En wij maar zingen van ‘o, o, de blessuretijd.’ Kan die niet gewoon worden afgeschaft? Dat iemand even in het veld moet worden opgelapt is toch een onderdeel van het spel, dat hoort er gewoon bij, all inclusive zou ik zeggen, want als je niet af en toe een Engelse term gebruikt denken ze dat je een randdebiele vuurwerkgooier bent. Jij bent tenslotte ook geen eindredacteur meer, maar content manager. Ik hoop dat je salaris daardoor ook is gestegen, anders is het toch een soort lezersbedrog.

Dat van die paaseieren is een slim idee van je en bovendien is chocolade goed voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De puisten die je ervan krijgt, moet je maar voor lief nemen, tenslotte heeft alles zijn schaduwzijden. Ik zou het wel tof vinden als iemand voor de wedstrijd een mooie strik om de bal doet, zodat we eigenlijk met een paasei spelen, maar ook dat zal wel weer niet mogen van de voetbalbond. Komt er weer blessuretijd bij omdat de scheids eerst die strik van de bal af moet peuteren, die natuurlijk door een Dordtse leipmichiel met contactlijm is vastgeplakt. Ik moet nog weleens lachen om Gerard de Nooijer die ooit een scheids voor de gein opsloot in de kleedkamer. Was ook niet goed volgens de KNVB. Ik denk dat ze straks ook iets gaan zeggen van dat gras tussen de tegels van de noordtribune. Groeit er eindelijk iets moois, komt er weer negatief commentaar.

Weet je Emile, we moeten dit seizoen uiteindelijk maar zo snel mogelijk vergeten, van die zeventiende plaats komen we toch niet meer af, maar de laatste paar wedstrijden vond ik ons cluppie best lekker spelen. Jammer van die 92e minuut tegen MVV, maar ik heb best van die wedstrijd genoten. Ik hoop dat we dat maandag na afloop weer kunnen zeggen en anders kunnen we nog altijd met paaseieren gaan gooien.

Geniet ervan!