Kees en Emile: Jong FC Utrecht thuis!

Hoi Kees

Voor de laatste keer in het seizoen 2018/2019 stuur je ik je een voorzet om op de van jou bekende onnavolgbare manier in te koppen. Ik heb de uitnodiging voor het traditionele etentje om de competitie af te sluiten alweer binnen. Vermoedelijk kunnen we tijdens het toetje de onderhandelingen voor het volgend seizoen openen. Ik denk dat het verstandig is als we weer dreigen onze rubriek naar een andere voetbalclub te verplaatsen, maakt onze positie toch sterker op het moment dat het honorarium ter sprake komt.

Misschien moeten we een jaartje onze stukjes over het door jou zo geliefde PAOK gaan schrijven. Ze zijn kampioen geworden (van harte nog), zo’n status past ons toch beter dan die van een club op de 17e plek hè.

Ik wil in deze laatste rubriek niet te veel praten over afgelopen seizoen. ‘Terugkijken is slechts een ander soort achteruitblikken’, zeiden ze in het oude China al. Op naar de toekomst dus!

De eerste toppers voor het nieuwe jaar zijn al vastgelegd. Ook mogen we een paar van onze huidige spelers feliciteren met mooie uitgaande transfers. Ik vermoed dat jongens als Stankov, Janssen en Peijnenburg de overstap maken naar één van onze zusterclubs. Bryan Janssen en Maarten Peijenburg hebben een jaar lang in de basis gestaan en waarschijnlijk wel een transfer naar Feyenoord verdiend. Antonio Stankov zal wel naar Norwich City gaan; ik zag onlangs Rogier, voorzitter van het Stankov-genootschap, in een kanariepak lopen, dan wet je wel hoe laat het is…

Ook gefeliciteerd met Norwich trouwens, gepromoveerd naar de Premier League! Echt heel leuk, ze zijn meteen uitgenodigd voor een potje aan de Krommedijk begrijp ik. Mooi ook voor de Nederlandse keeper Tim Krul (volgens bronnen binnen het Stankov-genootschap getrouwd met mevrouw Staartje), misschien kunnen we die nog eens mee laten doen als we een strafschop tegen krijgen.

Maar goed. We zien het allemaal wel. Het eerste waar ik nu benieuwd naar ben is in welke competitie we volgend jaar spelen. Loopt dat contract met die keukenwinkel nog door? Of krijgt onze divisie weer een nieuwe naam?

Ik kan dat natuurlijk zelf even opzoeken, maar hoor het toch liever van jou Kees. In het oude China zeiden ze al: ‘Liever een verhaal van Klok, dan een verklaring gebaseerd op feiten.’ En dát is precies waarom ik het mijn ouders zo kwalijk neem dat ik nooit les van jou heb gehad Kees.

Fijne wedstrijd vrijdag!

We zijn bij FC Dordrecht gewend dat de beslissende doelpunten vallen in de blessuretijd. Daar zitten we, op de rand van het seizoen, met onze rubriek meestal ook in, maar we hebben dit jaar geen blessuretijd, want we hebben de play-offs voor promotie niet gehaald. Jammer hoor, maar daar staat tegenover dat jij enorm in mijn achting bent gestegen, want je blijkt goed op de hoogte te zijn van de Oude Chinezen. Jongen, had me dat eerder gezegd, dan was ik voor bijles bij je gekomen. Hoe verliep de competitie bij de Oude Chinezen? Dat is nu zoiets dat ik weleens zou willen weten. Misschien kun je daarmee het volgende seizoen openen.

Blijft de vraag bij welke club we dan zitten. Natuurlijk gaan we niet weg bij FC Dordrecht, al zullen we dat nooit in het openbaar zeggen. In tegendeel, we roepen net zo lang dat we opstappen tot ze een heel dikke, vette worst voor onze neuzen hangen en dan happen we daar samen verlekkerd in. Ik verheug mij er al op, net zoals ik mij op het traditionele etentje verheug. Altijd leuk dat napraten.

Hoe het volgend jaar met die Keukendingesdivisie zit? Geen idee. Ik maak me daar niet druk over. Als er maar een sponsor komt, hoe onuitsprekelijk de naam ook. Niet dat Keuken Kampioen Divisie echt lekker bekt (ik heb trouwens geen idee, wie dat is, die Keuken Kampioen, jij wel?), maar Dordt heeft ondanks dat, nu ja, wel pas in de slotfase, lekker gevoetbald. Goed, er werd van Top Oss verloren, maar ook gewonnen van FC Twente, die volgend jaar opstijgt naar de hoogste hemel van het vaderlandse voetbal. Voor hoelang is de vraag, maar dat zal de tijd ons leren.

Norwich City (onze partner in crime toch?) is gepromoveerd. Daarmee wens ik hen van harte geluk en ja, PAOK is Grieks landskampioen geworden. Na drie en dertig jaar. Dat was even wachten voor het weer eens zover was, maar dat zijn we in Dordt ook wel gewend. Om de twintig jaar promoveren, daarna een flopjaar en dan weer twintig jaar wachten. Maar wat kan ons dat als trouwe fans schelen? Ik heb dit jaar weer veel lol gehad in ons knusse stadion. Nu nog die vloerverwarming, dan wordt het volgende seizoen een enorme kraker, voorspel ik. En deze laatste wedstrijd? Ik hoop dat die weer ongemeen spannend wordt, ook al gaat het nergens meer om.

Kom op Dordt laat ons wederom juichen!,