Kees en Emile: MVV thuis!

Ha die Kees!

Hoe gaat het? Ben je er vrijdag? Nog maar drie thuiswedstrijden hè, dan is het seizoen alweer voorbij. Eerst komt MVV op bezoek, op Tweede Paasdag ontvangen we Almere City FC (zullen we dan paaseieren gaan verstoppen voor onze mede-supporters?) en de laatste wedstrijd van deze jaargang is op 3 mei tegen de jeugd van FC Utrecht.

Ik kan niet zeggen dat dit seizoen omvliegt, maar gelukkig blijkt onze ploeg zich wel te ontwikkelen tot een stuntploeg, da’s wel leuk als je niet meer voor de prijzen speelt.

De laatste weken waren we als het weer, als vrouwen (volgens mijn vader dan) en als de standpunten van D66. Grillig. Wispelturig. Veranderlijk. Het ene moment wil je in Eindhoven als supporter het liefst onder de grond kruipen en voordat je het door hebt, winnen we knotsgek met 4-3 in Volendam en verslaan we koploper FC Twente in eigen huis met 1-0.

Vooral dat laatste maakte grote indruk, ik kon me niet eens meer herinneren wanneer we voor het laatst een Europese uitwedstrijd hadden gewonnen!

Eigenlijk kon ik het ook niet geloven toen ik het hoorde. Dus ik meteen bellen met de supportersbus. Bleek ik precies het begin van de speech van onze Jan te verstoren met mijn telefoontje… Gelukkig was de vriendin die ik belde zo dol van vreugde dat het me, geloof ik, nauwelijks kwalijk werd genomen.

En nu is het tijd om al dat buitenshuis stunten maar eens door te trekken naar een feestje aan onze eigen Krommedijk. Zou best leuk zijn om weer eens met drie punten op zak naar de bar van het supportershome te lopen!

En dan is het binnenkort weer tijd om aan een nieuw seizoen te gaan denken. Eén ding kan ik vast verklappen: volgend jaar worden we kampioen. Of we worden geen kampioen. Vijftig procent kans dus!

Fijne wedstrijd!

Je weet, ik kan enorm over voetbal theoretiseren. Zo enorm dat Gijp erbij in het niet valt. Volgens mijn theorie is bij FC Dordrecht de druk van de ketel af, het gaat eigenlijk nergens meer om, en daarom kunnen de mannen zich helemaal op het spel concentreren en hoeven ze zich niet meer druk te maken over wat de media, de politiek, de denker des vaderlands, de beroepsvereniging van voetbalfluitisten en Kees & Emile ervan vinden. Door die honderd procent concentratie op het spel, stijgen ze ineens op het veld tot grote hoogte, nog even en ze vliegen echt. Ik bedoel maar, als ik de trainer van MVV was, zou ik deze week heel slecht slapen.

Ik vind jouw voorspelling voor het komende seizoen briljant. Eigenlijk staan we al met een been in Europa. De vraag is alleen nog maar welk been. Misschien kunnen we het beste alleen nog maar tweebenige spelers opstellen. Ik bedoel, twee benen hebben ze geloof ik allemaal wel, maar ik denk aan van die spelers met benen waarmee je zowel links als rechts kunt schieten. Volgens de wetten van de kansberekening kan het dan eigenlijk niet meer fout gaan en mochten die wetten niet blijken te kloppen, dan kunnen we altijd nog Piet Paulusma en het weer de schuld geven.

Als alles rolt zoals bedoeld, ben ik vrijdagavond bij de wedstrijd. Jij ook, hoop ik, want dan kunnen we samen het glas op de overwinning heffen. Zelden heb ik zo uitgekeken naar een derde helft als naar de komende. Gewoon nog even twee maal drie kwartier de bal in het juiste doel zien rollen en dan hoppa, op de punten drinken. Het gaat toch nergens meer om, behalve dan om een spannende pot, zodat we ons helemaal schor kunnen juichen.

Tot vrijdag!