Kees en Emile: Seizoen 3, aflevering 1!

Hoi Kees!

Daar gaan we weer! Vol goede moed op jacht naar nieuwe successen. Zoals altijd ben ik bij de start van een nieuw seizoen hoopvol gestemd. En zoals altijd zeg ik: ‘Ja, Kees, dit keer gaat het écht gebeuren, dit keer worden we écht kampioen.’
Eigenlijk zouden we er net zo goed nu vast een drankje op kunnen nemen, zó overtuigd ben ik van een Dordtse titel…

Ik ben zaterdag niet bij de open dag geweest. Handtekeningen, smartlappenzangers en oefenwedstrijden boeien me niet zo, en bovendien was ik elders nodig. Jij was er wel zag ik op de foto’s. Vertel me er alsjeblieft alles over, want als jij het vertelt, boeit het me opeens weer wel natuurlijk.

Vrijdag gaan we dus van start. En meteen tegen NAC. Uit Breda, een stad waarvan men weleens beweert dat het vlakbij Dordt ligt. Dat gevoel heb ik zelf eigenlijk nooit. Elke keer als ik er ben, voelt het juist als ver weg, en ruikt het toch echt héél anders dan in onze eigen Tempel der Beschaving. Zoals ze in het oude China al zeiden: ‘Het beste aan de Moerdijkbrug is de weghelft richting Zuid-Holland.’

Dan het voetbal zelf. Wat ik erover heb meegekregen, heeft Dordt een zeer behoorlijke selectie voetballers om straks eind april te huldigen. Met een echte topspits, een Braziliaanse rots in de branding in de verdediging en flink wat jong talent. Tel daarbij supporters als jijzelf bij op, en succes is verzekerd. Al weten we tijdens het schrijven van deze rubriek natuurlijk nog niet wat er nog op transfergebied gebeurt. De top drie in de eredivisie begon met een gelijkspel, dus het kan best dat onze Daniel Breedijk nog snel wordt weggekocht. En wat als bij Ajax Ziyech, of bij PSV Bergwijn, nog vertrekt? Dan komen ze natuurlijk al snel bij onze Cijntje uit.

Nou ja, ook bij een eventueel vertrek van sommige spelers blijft er nog genoeg kwaliteit over. Ik zeg altijd maar zo: ‘Minder spelers in de selectie, betekent méér bier voor ons tijdens de kampioenreceptie!’

Hup Dordt, laat ons juichen!

Zoals gebruikelijk barsten we weer uit onze, net bij het supportershome opgehaalde, hoodies van het optimisme. Jij ziet de Kuip en de Arena alweer in het verschiet en dat zou, als we voor de beker spelen, gewoon ook zomaar kunnen. De voortekenen zijn goed. We hebben gelukkig niet, zoals vorig jaar, alle oefenwedstrijden gewonnen, waarna de selectie zo beduusd was dat het even duurde voor ze op stoom kwam, maar die pot van afgelopen zaterdag tegen Norwich City mocht er zijn. Ja, de selectie heeft veelbelovende kwaliteiten, dus laten we maar hopen dat FC Dordrecht niet te veel opvalt door megazeges voor de transferperiode over is. Toch zou een 3-0 of 4-0 vrijdag een mooi begin zijn, wat jij?

Jammer hoor dat je niet op de, zeer geslaagde, open dag was. Mooi weer, muziek, heerlijke frieten, bier en wijn in alle soorten en maten, vermaak voor de jeugd, de kennismaking met de nieuwe selectie en een prima oefenwedstrijd met speciaal voor supporters van licht gevorderde leeftijd, zoals wij, een dansgroep van hartverwarmende, charmante dames in de rust. Het kon niet op, maar treur niet, Emile, volgend jaar krijg je een herkansing.

Tja Breda, in het Brabantse land. Er waren tijden dat we er vanuit Dordt met een turfschip naartoe voeren om de Spanjaarden te verjagen. Ik geloof niet dat er nog turfschepen bestaan, en de Spanjaarden zijn geloof ik ook niet meer de baas in Breda, maar het is goed om onze gasten aan die mooie truc te herinneren. Dordrecht mag dan niet zo dichtbij liggen als men denkt, maar Dordtenaren kunnen wel voor onverwachte verrassingen zorgen. Nu vrijdag nog een zonnetje en dan kunnen we een mooie avond tegemoet zien, Emile. Een avond met veel gejuich.

Geniet ervan!