Verwachtingen van de supporters

Het seizoen staat op het punt om te beginnen en wij vroegen jullie wat FC Dordrecht dit seizoen gaat presteren. Halen wij de play-offs? Op welke plaats eindigen wij en hoe gaan de spelers het doen? Aan de hand van jullie antwoorden komen wij tot de volgende antwoorden.

Op welke plaats gaat FC Dordrecht eindigen?

Het zwaartepunt van de antwoorden ligt tussen plek 7 en 11, maar de meeste van jullie gaan voor plek 8. Niemand gaat hoger dan een derde plek en onderaan gaat niemand lager dan plek 16. De doelstelling van Dordt is het linkerrijtje, dus jullie voorspelling lijkt hier aan te voldoen.

Haalt FC Dordrecht de play-offs?

Het toetje van de competitie en wat vaak garant staat voor spektakel, de play-offs. Een deels verloren seizoen kan zo nog wel eens goedgemaakt worden. Twee seizoenen geleden zorgde een periodetitel voor deelname met het Mirakel van Leeuwarden ten gevolge. Jullie zijn positief gestemd, want ruim 70% van jullie denkt dat wij, op wat voor manier dan ook, gaan deelnemen aan de play-offs!

Wie wordt de topscoorder dit seizoen?

Is er een vraag die nog simpeler te beantwoorden is? Wij denken van niet, jullie weten het vrijwel zeker. Pedro Marques wordt dit seizoen dé goaltjesdief van FC Dordrecht. Maar enkele supporters kozen een andere speler, verder ging iedereen voor de Portugese spits. Met zeven treffers in vier duels was hij natuurlijk al lekker op dreef in de voorbereiding.

Wie gaat de meeste kaarten pakken dit seizoen?

Ook hier zijn jullie het redelijk met elkaar eens, Thomas Kok mag zich het vaakst bij de scheidsrechter van dienst komen melden. Op de voet gevolgd door de nog steeds voor Dordt uitkomende Daniël Breedijk, die kreeg ook een behoorlijk deel van de stemmen. Opvallende stem is die voor Cor Lems, weet deze supporter iets wat wij niet weten?

Welke speler wordt de grootste verrassing dit seizoen?

Dat jullie ook hier Pedro Marques de meeste stemmen geven is dan eigenlijk weer geen verrassing, de nieuwkomer maakte al veel indruk in de oefencampagne en jullie verwachten dat hij dit ook in de Eerste Divisie gaat laten zien. Op plek twee staat Quincy Hogesteger, een nog jonge maar zeer veelbelovende speler. Ook vorig jaar kozen jullie al veel voor hem bij deze vraag, maar gedurende het seizoen zat Hogesteger steeds minder vaak bij de selectie. Hij heeft nog een contract voor twee jaar en liet in de voorbereiding een goede indruk achter. Gaat hij dit jaar echt de stap naar het eerste zetten? Op de derde plaats vinden wij de Braziliaanse verdediger Fabian de Abreu terug. Wordt hij de opvolger van Breedijk als rots in de branding of gaat hij samen met Breedijk ervoor zorgen dat menig spits met knikkende knietjes naar de Krommedijk komt? En wat gaat Hans de Zeeuw doen om ons te verrassen, één supporter weet dat blijkbaar…..

Wat voor cijfers geven jullie de nieuwe wedstrijdshirts?

Bij de presentatie van de shirts waren jullie lovend over het nieuwe uittenue en dat reflecteert het gemiddelde cijfer ook. Het thuistenue is een soort verbeterde versie van het shirt van afgelopen seizoen en kan ook op jullie goedkeuring rekenen zo te zien. FC Dordrecht loopt er weer netjes bij op het veld, jullie uiteraard ook maar dan op de tribune!

Hoeveel awaydays gaan jullie bezoeken?

Een speerpunt van onze Supportersvereniging, het organiseren van de awaydays van FC Dordrecht, willen wij dit seizoen nog meer onder de aandacht brengen. FC Dordrecht heeft een vaste groep supporters die bijna iedere uitwedstrijd bezoeken. Deze die-hards vind je in het uitvak in Maastricht, langs de lijn bij Jong AZ of achter het doel bij Telstar. De voorpret tijdens de reis, de saamhorigheid in het uitvak en het contact met de spelers na de wedstrijd maken deze avonden vaak net wat mooier. Deze beleving moet je een keer meemaken en dat is dan ook de taak van de Supportersvereniging. Wij verzorgen de kaartverkoop en bij voldoende animo ook een busreis. Door onderlinge afspraken zijn de prijzen van toegangskaarten voor het uitvak bij alle clubs nu vastgesteld op 10 euro, de 40% korting bij reizen met bus blijft bestaan en dus kost een kaartje dan maar 6 euro. Tel hierbij de kosten van een bus huren bij op en dat is de prijs die wij vragen voor een buskaart. Door de lagere ticketprijzen wordt het totaal dus lager en kan je voordeliger afreizen naar uitwedstrijden met de bus.
Tot zover de promotie van de awaydays, jullie gaan gemiddeld 6,3 wedstrijden bezoeken dit seizoen. Dat varieert uiteraard van 0 tot alle 19 wedstrijden!

Dit seizoen kom ik weer eten voor de wedstrijd in het Supportershome

Nog een stukje promotie van onze zijde, het Dordts Menuutje in het Home. Voor iedere thuiswedstrijd serveren wij weer een heerlijke daghap in ons Supportershome. Uitgangspunt is dat je voor een klein bedrag, meestal 5 euro, een volwaardige maaltijd kan komen eten. Behalve het gemak van niet hoeven te koken, is het ook nog eens heel gezellig. Het afgelopen seizoen hadden wij iedere keer een groep van ongeveer 30-40 supporters die gebruik maakten van deze mogelijkheid. Iedere keer probeert de keukenploeg weer wat anders voor te schotelen, maar de toppers als het Belgische stoofvlees, de nasi maaltijd of de luxe hamburger keren zeker terug!
Jullie geven aan om het dit seizoen dan toch weer een keer komen eten of het eens te komen proberen. Houd onze sociale media in de gaten voor het menu!