Kees en Emile en het LED licht disco spektakel aan de Krommedijk

Ha die Kees

Voordat je weer over het weer begint: vrijdag breekt na een druilerige week de zon door! Ook aan de Krommedijk! Daar ben ik van overtuigd. Echt. Vrijdag gaan we winnen. Soms hoor ik dat mensen ons altijd zo optimistisch vinden, zélfs als onze club onderaan staat. Maar het is de enige manier Kees. Zoals de levensgenieter zegt: ‘Mijn glas zit halfvol’, zoals een vrijgezel zegt: ‘Mijn bed is halfvol’, en de econoom in crisistijd: ‘Ik ga eens wat extra geld laten rollen.’ Zo zeggen wij bij Dordt op de tribune: ‘De bal is over de middenlijn, de eerste overwinning is niet ver meer!’

Dat laatste zei onze nieuwe middenvelder Jordy Wehrmann deze week ook in de lokale krant. Hij heeft één wedstrijd meegedaan en is één en al optimisme. Zo zien we het graag! (Ik verheug me nu overigens al op vrijdag wanneer onze vriend Rogier zijn grap over Wehrmann gaat maken: ‘Wehrmann? Dat is een man die twee keer een geslachtsoperatie heeft gehad.’) Hahahaha. Patsboem.

Vrijdag is er trouwens nog geen lichtshow van de nieuwe ledlampjes in onze lichtmasten. Die is er pas vanaf 18 november. Ik verheug me er nu al op Kees. Zo’n lichtshow is bij heel wat slechte bands al een uitstekende afleiding van de muziek gebleken, dus dat pas prima bij ons voetbal. Ik zie het al helemaal voor me: na enkele hopeloze struikelpartijen van onze verdedigers breekt de tegenstander door richting de keeper. En dan, boem, veranderen de lichtmasten opeens in een disco-spektakel vol epilepsie-opwekkende flikkerlichten. Dat zal ze leren!

Ook handig van wat extra lichtmogelijkheden, is natuurlijk het tegengaan van overmatig drankgebruik. Dat net als jij al zigzaggend de drankkraam bereikt hebt, even de spot op je wordt gezet. Vergezeld door de mededeling: ‘Je hebt al genoeg op Klok, straks fiets je weer de sloot in.’ Als die avond de speaker het doet natuurlijk…

Maar goed, eerst vrijdag NEC uit Nijmegen. Een lastige tegenstander, maar wel een zekere drie punten voor ons. Vooraf sowieso. En dat we het achteraf maar flink mogen vieren!

Fijne wedstrijd,

Iemand twitterde iets in de trant van drie wedstrijden ongeslagen zijn en toch onderaan staan, dat dat alleen bij FC Dordrecht kan. Ik ben niet nagegaan in de voetbalgeschiedenis of het klopt, maar dat we een unieke club zijn is zeker. Al was het alleen al omdat bij de komende wedstrijd kunstwerken van Arie Wols, een belangrijke, lokale kunstenaar, maar helaas overleden, te zien zijn in het stadion. Af en toe schuiven ze voorbij langs het veld. Bij FC Dordrecht gaan voetbal en kunst hand in hand. Dat kunnen ze bij NEC vast niet zeggen.

Tja, de grappen zijn niet van de lucht tegenwoordig, maar humor houdt een mens op de been. Ook op de kelderbodem van de Keukenkastdivisie. Alleen die sloot, Emile, dat zit je toch wel een beetje dwars, geloof ik, dat ik weleens met heldenmoed gewoon bij de bocht rechtdoor fiets, omdat ik op dat ogenblik vind dat die sloot daar helemaal niet hoort te liggen, hij hoort opzij te gaan, maar dat jij dat niet echt durft. Dat heeft natuurlijk niets met die meter bier in de derde helft te maken, maar alles met tact en inzicht. We moeten het maar eens gaan trainen. Langzaam opbouwen tot je er klaar voor bent.

Een lichtshow van ledlampen? De Tempel der beschaving een disco? Ik zie het al voor me, zo boven het veld, als een soort ufo, een enorme discobal en dan dat gedreun en gestamp van de jeugd van tegenwoordig er ook nog bij door de stadionspeakers, als daar, je wees er al op, de batterijen niet net even zijn uitgehaald. Dan wordt er nooit meer thuis verloren. De biertent vinden we trouwens wel op de tast, daar hebben we geen licht voor nodig.

Ik hoop dat je gelijk hebt, Emile en dat het mooi weer wordt, vrijdagavond. Goed voor de punten. Toch doe ik voor de zekerheid een wolletje onder mijn FC Dordrecht-hoody, want je weet het maar nooit. We hebben nu al drie keer achter elkaar geroepen dat we vast en zeker gaan winnen, maar dat viel ook even tegen. Nu ja, wel drie wedstrijden ongeslagen en die bal nu en dan op de helft van de tegenstander, dat geeft moed. We gaan een mooie derde helft tegemoet.

Fijne wedstrijd!