Kees en Emile wagen een gokje!

Ha die Kees!

Hoe gaat het met je? De laatste tijd nog ergens in een lamp gehangen met je FC Dordt-petje op? Er was alle reden toe hè. We staan immers bovenaan! In de veldencompetitie! Samen met nog twee andere cluppies en een jeugdelftal blijken we de beste grasmat van de hele keukendivisie te hebben. Vrijwel elke club vindt het heerlijk voetballen aan de Krommedijk, niet zelden gaan ze in polonaise ons eiland weer af. Dat is toch iets om trots op te zijn. Beschaafd als we in Dordt zijn, gunnen we immers iedereen een fijne wedstrijd., en drie punten.

Een flink verschil met de vorige grasmat. Dat was tenminste écht kunstgras, hele andere koek. We wonnen aan de lopende band, weet je nog? Mooie tijden waren dat, toen we aan de hand van onze held Harry van den Ham steeds weer slingerend in een met prijzen overladen zegekar uit de kantine vertrokken.

Fantastisch nieuws dus dat Harry weer terug is, als grote technische baas nog wel. Net op tijd denk ik, want die zegekar begint nu toch wel heel erg te roesten en een eventuele periodetitel kunnen we zelfs van de goedheiligman uit Spanje niet meer verwachten.

Toen Harry van den Ham weer op het oude nest bleek terug te keren, moest ik ook weer aan Theo Bos denken. Theo is komend voorjaar alweer zeven jaar geleden overleden. Het was een vreselijke periode, maar Theo’s dodelijke ziekte zorgde er wel voor dat niemand het rond FC Dordrecht nog in zijn hoofd haalde het woord kanker als vloek te gebruiken. Het leek wel of iedereen er met zijn verstand bij was, en er was een enorme saamhorigheid. Dat miste ik helaas vorige week in Deventer, waar sommige mensen in het uitvak zich weinig respectvol toonden ten opzichte van een ernstig zieke Eagles-supporter. Bah.

Nee, dan Roda, daar kunnen we vrolijker van worden. Geweldig om te zien hoe daar aan de Duitse grens nu al jaren de prachtige traditie van Comedy Capers, Monty Python en Jiskefet in ere wordt gehouden. De vreemdste geldschieters hebben ze daar over de vloer gekregen. Er is al zo vaak deelname aan de Champions League beloofd dat sommige supporters per ongeluk tickets naar Madrid of Manchester boekten. Het enige wat er nog ontbrak was eigenlijk een sponsor die familieleden in het eerste elftal liet spoelen.

Maar dat hebben wij dan weer wel! Hup Dordt!

Fijne wedstrijd, Emile

Ik roep overal, vooral in Griekenland, waar supporters zich zelden weten te gedragen, dat de aanhang van FC Dordrecht de beschaafdste is die je je kunt indenken. We komen tenslotte regelmatig in de Tempel der Beschaving, maar naar wat ik van jou en anderen die in Deventer waren hoor, is bij een stuk of wat gasten het vernis er een beetje af. Misselijk, respectloos gedrag, een FC Dordrecht-supporter onwaardig. Laten we er verder maar geen woorden aan vuil maken.

Geweldig hè, dat we eindelijk weer eens ergens bovenaan staan. De veldencompetitie! Wat slordig dat ik vergeten ben daar een bedragje op in te zetten, want ik waag graag een gokje. Aardige bijkomstigheid is misschien dat we even van het geklaag over het stadion af zijn. Daar mag hier en daar wat aan mankeren, maar de kern van de zaak, het hoofdveld waarop de overwinningen moeten worden behaald, blijkt meer dan piekfijn in orde. Waar wachten onze mannen op? Alles is in gereedheid om op onze gewaardeerde gasten uit het verre zuiden een verdiende 6-1 overwinning te boeken. Ik ren straks nog naar het gokkantoor om het vast te leggen.

Dat Harry van den Ham terug is bij Dordt, vind ik het beste nieuws sinds tijden. Mijn eerste reactie was: dan komt de derde periodetitel in beeld! Daarna bedacht ik dat ook hij niet veel aan het spelersbudget zal kunnen doen, al weet je nooit of in de winterstop een onverwachte sponsor opduikt, er schuilen veel types waarvan je het niet verwacht in de bergen van de Kaukasus. Op de korte termijn kan hij de trainer wellicht wat handige tips geven en de selectie inspireren, zoals hij dat in het promotieseizoen deed, maar ik weet natuurlijk niet of hij de kleedkamer in mag. Dat terrein was op het laatst zelfs verboden voor de Koning van de Krommedijk. Hoe dan ook, op de lange termijn verwacht ik er veel van. Halen we dit seizoen, ondanks ons perfecte veld, toch geen periodetitel, dan liggen er in het volgende weer vier kansen om te grijpen. We zien het wel, Emile, als er maar een beetje spannend gevoetbald wordt en als het maar niet zo klotekoud wordt in november en december, laten we het daar maar op houden.

Fijne wedstrijd, kom op Dordt, op naar die 6-1!!!!