Kees en Emile op zoek naar lichtpuntjes

Hoi Kees,

Help me alsjeblieft, beste medesupporter. Help de moed er in te houden. Ik weet soms haast niet meer wat ik nu toch weer voor opbeurends over onze club moet zeggen. Ik tuur en tuur naar lichtpuntjes, maar zie zelfs de nummer 19 van de ranglijst nauwelijks meer, zo ver zijn we al achterop geraakt…
Ik hou me maar weer vast aan die vent die nog één pijl had om een gigantische draak uit de lucht te schieten. Hij had een kans van één op één miljoen. En toch lukte het.

Onze kans op een mooie periodetitel is ongeveer even groot, dacht ik. Maar ik kreeg afgelopen week steun uit onverwachte hoek. Ik sprak iemand die bij mijn op-een-na favoriete club in de keukencompetitie werkt. Hij had het nogal druk gehad met onverkwikkelijke zaken die niets met voetbal te maken hebben. Maar ook over de prestaties van zijn club op het veld was ie niet erg tevreden. Ik heb dan een standaard antwoord klaar: ‘Nou, iedereen die het moeilijk heeft met de prestaties van zijn club hoeft alleen maar even aan een Dordt-supporter te denken. Voel je je meteen beter.’ Hij lachte, maar zei toen: ‘Toch is Dordt wel een ploeg die opeens een goede serie neerzet hoor, let maar op.’ Normaal heeft hij er best verstand van, nu twijfelde ik daar even aan, maar ik duim, bid en hoop dat hij gelijk krijgt.

Een goede serie dus. Daar wordt het tijd voor. We spelen vrijdag tegen de koploper Cambuur en daarna uit tegen NAC Breda… Iedereen die er niet in gelooft, moet maar even aan die vent met die draak en die laatste pijl op zijn boog denken. Komt goed!

Fijne wedstrijd,

Ha Emile,

Mooi verhaal van die man met die pijl. Mag ik ook zo’n pijl, had ik bijna naar je gemaild, maar ja, sprookjes zijn sprookjes. Ik hoop al jaren op een paar miljoen in de Postcodeloterij, ook een soort sprookje, maar het enige wat, heel af en toe, mijn kant op komt zijn appeltaarten of een broodrooster. Ja, ik mocht ook een keer naar Blijdorp, Bokito kijken.

Al zijn de kansen klein, de bal is rond en misschien heeft Dordt een keer de wind mee, dus wie weet zit een periodetitel er toch nog in. Dat zou een stunt zijn: helemaal onderaan alsmaar met die rode lantaarn sjouwen en dan nacompetitie spelen! Ik zie het helemaal voor me. Ik ben het Wonder van Leeuwarden trouwens nog lang niet vergeten, dus Cambuur mag de borst nat maken, want jouw kennis zou zo maar gelijk kunnen krijgen en vrijdag zou zomaar het begin van een wonderschone serie kunnen zijn.

Als er vrijdag geen wondertje gebeurt, Emile, moeten we ons maar troosten in de wetenschap dat onderaan bungelen een beetje een Dordtse traditie is. Staan we een keer bijna een hele competitie bovenaan (je weet het nog wel, een paar jaar geleden), dan promoveren we en maken dat het volgende seizoen meteen weer goed door terug te keren naar de traditie. Toch was het ook in dat seizoen van worstelen in de Eredivisie heel gezellig in de Tempel der Beschaving. We hebben veel gelachen en dat moeten we nu ook maar doen. Lachen en juichen, tegen de klippen op.

Dat lichtpuntje van jou is er trouwens wel. Ik heb alle vertrouwen in onze nieuwe technisch directeur. Wie weet wat hij hij tijdens de winterstop voor toverkunsten uithaalt. En daarna ligt er nog een heel half seizoen voor ons, Emile, ik zou daarom zeggen: kom op Dordt, grijp die titel!

Tot vrijdag, ik wens jou en alle andere supporters een verrassende en bruisende wedstrijd toe!