Voorzitter Emiel Grootenboer: “Wij gaan FC Dordrecht laten zien in de stad”

Het nieuws dat de coalitie de maatschappelijke variant van het stadionplan van FC Dordrecht heeft afgekeurd is hard aangekomen bij de supporters van de club. Nota bene een variant die vanuit de gemeente is geopperd en waar club en gemeente samen opgetrokken hebben om tot een plan te komen. Nu het plan afgerond is, laat de coalitie weten dat het niet akkoord gaat met de nodige garantstelling van 17 miljoen en hierdoor kan het plan geen doorgang vinden en staat de toekomst van de club op het spel. Voorzitter van de Supportersvereniging Emiel Grootenboer reageert.

Het nieuws van de afkeuring sloeg in als een bom, vertelt Emiel. “Met dit plan, dat geregisseerd word door de gemeente, dacht ik dat wij een stap zouden gaan zetten.” Het gevoel onder de supporters is dan ook duidelijk, zij voelen zich bedonderd door de gemeente. En niet alleen de supporters van FC Dordrecht, maar ook de andere gebruikers van het sportpark de Krommedijk. “In mijn optiek is dit politieke onwil.”

Achter de schermen is de Supportersvereniging samen met supporters al druk bezig om zich te roeren voor het behoud van de club. “Aankomende dinsdag zitten wij om de tafel met vertegenwoordigers vanuit de supporters die zich hebben gemeld en gaan wij bekijken welke acties wij op kunnen zetten. Onze rol als supporter in het politieke spel van de gemeente is wellicht beperkt, maar die om te laten zien wat de rol van de club in de samenleving is, des te groter.” De supportersvereniging zal dan ook inzetten op het met leuke en ludieke acties overhalen van de Dordtenaren, en mensen uit de hele regio, om naar het stadion te komen. Hierover zal snel meer duidelijk worden, houd de sociale media van de Supportersvereniging dus in gaten!

Wil je meewerken aan deze acties, of heb je ideeën die van pas kunnen komen, laat dit ons dan weten. Mail dit naar info@svfcdordrecht.nl en help mee FC Dordrecht te behouden!

Bekijk hieronder het volledige interview dat Emiel gaf bij Rijnmond.