Wat kan je doen met 1398 supporters?

Niels Overbeeke pakte zijn rekenmachine erbij om eens te kijken wat je met de supporters van FC Dordrecht verder in de stad allemaal kan. Met name dat puntje over de gemeenteraad is interessant, die zouden wij op 8 januari namelijk in de praktijk kunnen testen……

Een veel gehoord ‘’argument’’ in de vele stadion discussies is dat er toch nooit een hond naar de huidige Krommedijk komt. Die mensen hebben wel gelijk want honden vind je er meestal niet. Supporters wel daarentegen. De thuiswedstrijd tegen Cambuur waren er volgens teletekst 1578 supporters. Laten we voor het gemak de 180 Cambuur supporters er even afhalen (bron Awaydays). Dan houd je 1398 Schapekoppen over. En dat terwijl we al weken stijf onderaan staan. Ik ben eens wat dingen op gaan zoeken om te laten zien wat je allemaal kan doen met 1398 mensen.

Met 1398 mensen…

… kun je 35,85x de gemeenteraad volledig vullen met Dordt supporters.

… kun je beide zalen van Bibelot volledig vullen en hou je nog bijna 300 man over voor in Khotinsky en de parkeerplaats.

… kun je 10,75 waterbussen volledig volproppen.

… bezet je alle vaste tribunes in de ijshal en het zwembad van de Sportboulevard.

… zijn we, wanneer we allemaal op elkaar zouden gaan staan en gemiddeld 175 cm zijn, 39,45 keer hoger dan de toren van de grote kerk.

… kunnen we met gemak beide zalen van Kunstmin vullen en puilen we het restaurant ook nog uit.

… zouden we, wanneer we allemaal 1 auto zouden bezitten de volgende parkeergarages allemaal tot de nok toe kunnen vullen: Energiehuis, Achterom, Visstraat en Drievriendenhof.

… Kun je 38,38 keer het ‘hop on hop off’ treintje volledig uitverkopen.

… ben je 2935 euro kwijt als we allemaal 1 Brokking gebakje zouden bestellen.

… kun je Villa Augustus bizar overbevolken. Er kunnen namelijk 200 man in het restaurant, 220 man in de zalen en 180 man in de hotelkamers (gemiddeld 4 per kamer). Dat betekent dat er nog 798 schapenkoppen in de moestuin staan.

Met 1398 man kun je dus genoeg voor elkaar krijgen in Dordt. Dit aantal mensen komt dus, zelfs wanneer het heel slecht gaat, eens per twee weken allemaal bij elkaar in 1 stadion. Bestaansrecht zat lijkt me. En oh ja, wanneer we een keer 5x op rij zouden winnen kunnen alle hierboven genoemde getallen minimaal met 2 worden vermenigvuldigt.