FC Dordrecht supporters, vanavond is ons moment!

De afgelopen weken is er zichtbaar, maar ook onzichtbaar, keihard gewerkt. Supporters hebben elkaar opgezocht, zijn samen in raadstukken gedoken, hebben plannen opgesteld voor de rest van dit seizoen en er is gebeld met raadsleden en alle betrokken partijen die het plan hebben opgesteld. Spontaan kregen wij hulp van supporters die informatie hadden, kennis en ervaring bij dit soort trajecten, artwork gemaakt hebben of ideeën met ons deelden.

Gisteravond hebben wij namens de Supportersvereniging de Nieuwjaarsreceptie bezocht en hier met diverse raadsleden gesproken over waar volgens ons fouten zijn gemaakt of waar over belangrijke informatie heen gestapt is. Wij hebben deze gesprekken als zeer positief ervaren en proeven zelfs bij de tegenstanders wel de wil om “iets” te doen met het Sportpark Krommedijk. Het gaat uiteindelijk neerkomen op de wil van de gemeente om dit sportpark aan te pakken en hierbij vooral te kijken naar wat wel mogelijk is, in plaats van wat er niet mogelijk is.

Vanavond wordt de raad geïnformeerd door The Stadium Consultancy (uitvoerder haalbaarheidsonderzoek), Maatschappelijk Financieren (financieringsmodellen), de BVO en door supporters namens de Supportersvereniging. Ook zijn er nog enkele supporters die op eigen initiatief zullen inspreken. Alle sprekers zijn zeer belangrijk om de raad volledig te informeren over de kansen en onderbouwing van dit plan. Het is daarom van belang dat iedereen zijn inspraak op een goede en duidelijke manier kan doen, dat is in het voordeel van FC Dordrecht. Wij rekenen daarom op jullie volledige medewerking om deze avond goed te doen laten verlopen.

Om 20:00 uur zullen wij verzamelen voor het Stadskantoor, wij hopen op een grote opkomst zodat het voor de gemeente duidelijk is voor wie zij een beslissing moeten nemen. Er zullen spandoeken getoond worden, de kidsclub neemt vlaggen mee en wij hopen dat jullie massaal in het groen en wit met sjaals en vlaggen aanwezig zijn.

Om 20:30 uur begint de informatiebijeenkomst. De agenda die wij hebben gekregen laat zien dat het een lange avond gaat worden, vermoedelijk tot middernacht. Wie mee naar binnen wil is van harte welkom, wij zullen gezamenlijk naar binnen gaan en plaatsnemen op de publieke tribune of in andere ruimtes waar de bijeenkomst via videoverbinding is te volgen.

Kom dus sowieso naar het plein voor het Stadskantoor. Wij hebben iedereen nodig daar, dus reken niet alleen maar op je medesupporters, maar kom zelf ook. Als er een moment is om ons te tonen, is dat vanavond!

Wij zijn FC Dordrecht!