Raadsleden bezoeken de Krommedijk

Wat als wij de raadsleden nou eens laten zien dat het stadion echt aan vervanging toe is?

Dat was de reden van de supportersvereniging om raadsleden van alle partijen uit te nodigen bij de thuiswedstrijd tegen Eindhoven op 24 januari jongstleden.

Jordy Valkestijn, begeleider van de verschillende maatschappelijke projecten bij FC Dordrecht, gaf samen met Emiel Grootenboer een rondleiding door het stadion. Niet alleen om de slechte staat van sommige plekken op de Krommedijk te laten zien, maar ook om te wijzen op alle goede dingen die plaatsvinden in het stadion.

Niet alle raadsleden waren op de hoogte van de belangrijke rol die FC Dordrecht speelt op het gebied van onderwijs, re-integratie en welzijn. Naast het voetbal wordt het stadion gebruikt als leslokaal, cursusruimte, maar ook als plek waar werkervaring wordt opgedaan.

Jan Stout, al jarenlang vrijwilliger bij de club, maakte even een praatje met de raadsleden. Hij en alle andere vrijwilligers zijn onmisbaar voor de club, maar andersom geldt dat net zo. Al onze vrijwilligers kunnen niet zonder FC Dordrecht.

Na de rondleiding en een supportersmaaltijd in het home werd de wedstrijd vanaf de Noord tribune bekeken. Deze tribune bestaat voor een groot gedeelte uit hergebruikt materiaal. Konden we ook nog laten zien dat FC Dordrecht al duurzaam bezig was voordat het hip werd!

Door de kou (en misschien ook wel door de eerste 80 minuten van de wedstrijd) was het grootste gedeelte van de groep raadsleden al vertrokken voordat de winnende goal werd gescoord. Jammer, want dan hadden ze ook nog kennis gemaakt met de uitzinnige blijdschap van de Schapenkoppen. We hopen daarom dat we nog één keer uitzinnig mogen juichen bij de raadsvergadering, wanneer de maatschappelijke financiering groen licht krijgt.

Dames en heren van de gemeenteraad,

wij hebben laten zien dat FC Dordrecht meer dan voetbal is. Het is ook een plek waar onderwijs en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Juist de combinatie van een betaald voetbalclub en maatschappelijk verantwoord bezig zijn, is iets wat niet verloren mag gaan.

Het is een kans voor open doel, aan jullie om te scoren!