Wat leverde het politieke debat op?

Vrij weinig is de bittere conclusie. De coalitie van VVD, CDA, CU/SGP en Beter voor Dordt blijven achter het coalitieakkoord staan en een stemming over het terugdraaien van het besluit om niet verder te gaan met dit sportparkplan door het college, lijkt daarom een uitgemaakte zaak.

Toch hebben wij gisteravond een fel debat gezien, waar de oppositie kritische vragen stelde aan de coalitiepartijen, maar aan antwoorden ontbrak het. Met name het CDA beperkte zich enkel tot het woordje “Nee” zonder al te veel tekst en uitleg, CU/SGP wil nergens naar kijken, de VVD struikelt over de garantiestelling maar “moet nog een mening vormen” en Beter voor Dordt lijkt knarsetandend met de coalitie mee te gaan.

Met name GewoonDordt en D66 legden de vinger op de zere plek, dat het onderzoek naar een oplossing waarin de gemeente garant staat voor de gemeenschappelijke instanties en de BVO voor haar eigen deel middels een contragarantie niet onderzocht gaat worden. Deze oplossing lijkt op instemming van PvdA, VSP en GroenLinks te kunnen rekenen, mits het uiteraard eerst gedegen uitgewerkt wordt en alle bewoners van het park samen het plan maken.

Hoe nu verder? In tegenstelling tot wat het AD de Dordtenaar met koeienletters vermeldt, staat er nog geen streep door het plan. Er is immers niet gestemd, om in voetbaltermen te spreken, de bal rolt nog en er staan nog een paar minuten op de klok. Onze eigen ervaring leert ons dat een wedstrijd pas gespeeld is als hij klaar is, zie onze wederopstanding in Leeuwarden in de play-offs. Zo’n wonder zal nu ook nodig zijn, maar wij blijven strijdbaar en gaan door met onze strijd tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken.