Kees en Emile zijn wel tevreden met de terugkeer van Harry!

Hoi Kees

Hoe gaat het? De lente komt eraan he, de Dordtse lente! Een lente waarin onze nieuwe oude coach Harry van den Ham hoogstpersoonlijk de bloembolletjes aan het bloeien lijkt te krijgen. Ik vermoed dat komende weken talloze pasgeboren lammetjes de Harry, Hammetje of Vanden zullen krijgen.

Echt vreemd blijft het dat in Amerika op dit moment de tegenkandidaat van Donald Trump wordt gekozen en dat niemand eraan heeft gedacht om Harry te vragen president te worden. Ronduit bizar is dat geen enkele Nederlandse politieke partij hem lijsttrekker maakt, deze succesmagneet. En het is een flinke meevaller dat Koning Willem-Alexander stevig op zijn plek zit, anders waren we onze held straks nog kwijt aan Máxima.

De machtsovername van Harry heeft de boel lekker opgeschud. Het schijnt dat Jan van Nieuwenhoven zelfs halsoverkop van zijn presidentiële buitenverblijf is teruggekeerd toen hij het nieuws vernam. Stel je voor dat Harry straks ook nog de rol van president van de republiek Dordrecht overneemt, zal Jan gedacht hebben. Vergezocht? Nee, niets is uitgesloten bij deze wonderdokter (Harry bedoel ik hè, niet Jan).

Op het veld worden de prestaties steeds beter. Na de zege in Oss kijken we alleen nog maar omhoog. Ik heb wel een beetje raar gevoel over die rode lantaarn. Niet dat ik ‘m nou echt aardig vond of zo hoor. Maar toch, als je zo vertrouwd met elkaar bent geraakt, is het wel gek dat je opeens alle contact kwijt bent. Hij zal het wel naar zijn zin hebben in Brabant, typisch iets voor hem…

Vrijdag komen de superboeren uit de Achterhoek op bezoek. Leuke club met een voorzitter die liever zijn bier tussen de supporters drinkt dan in stijve business lounges.

Het wordt een lastige pot, want ze zijn goed, ze staan tweede en willen promoveren. Maar je kunt nog zoveel superboeren hebben, we moeten nog maar zien of ze een antwoord hebben op onze superharry!

Tot vrijdag,

Nou, nou, nou, je verkeert wel in de Harry-euforie. Nog even en je gaat bij het Stadskantoor om een naamsverandering vragen. Wordt onze rubriek zomaar ‘Harry & Kees’. Nu ja, zo’n vaart zal het niet lopen, maar ik begrijp je enthousiasme wel. Harry heeft zijn sporen in het verleden meer dan verdiend en ik ben blij met het positieve effect dat zijn aantreden als oefenmeester teweeg lijkt te brengen, maar de lente is nog niet aangebroken, Emile, al denk jij van wel. Het kan nog steeds ijselijk koud zijn in de Tempel de Beschaving en de pechvogel ligt misschien ook nog op de loer.

Ik heb er wel vertrouwen in hoor, zeker na die overwinning op Top Oss en ik droom uiteraard van de laatste periodetitel en alles wat daarna komt, maar je weet het: de bal is rond, de wind hebben we in elk geval tijdens één helft tegen en behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Blessures, de griepepidemie, een addertje onder het gras of een scheids die net laaiende ruzie heeft gehad met zijn vrouw, dat kan allemaal van invloed zijn. Maar dat dat met Harry aan het roer allemaal niet zo erg hoeft te zijn als het lijkt, dat geloof ik wel.

Ik kom dus vrijdag naar het stadion met in mijn achterhoofd de beroemde kreet van de grote schrijver Gerard Reve: “Moedig voorwaarts!” Dat en niets anders gaat het worden. Dan kruipen die superboeren wel in hun schulp, dat gaan we meemaken. Fijn trouwens dat president Jan is teruggekeerd. Dat is weer een extra stimulans voor de mannen op het veld om de tegenstander van de mat te spelen.

Fijne wedstrijd!