Avondje Krommedijk

“We missen het voetbal, we missen de gesprekken op de tribune, we willen weer het gras ruiken.”
Menig voetbalsupporter zal dit herkennen en daarom hebben een aantal supporters van FC Dordrecht een avondje Krommedijk georganiseerd.

Aan de hand van de RIVM-reglementen hebben ze gekeken naar wat de mogelijkheden zijn om toch weer naar het stadion te kunnen. De Noord tribune is groot genoeg om 100 supporters op anderhalve meter te kunnen plaatsen. We zijn druk bezig met een leuke invulling van de avond: zo worden er oude wedstrijdbeelden vertoond op het scorebord, we organiseren een mondkapje op/mondkapje af quiz, er is muziek en uiteraard heeft Klaus weer zijn drankpunt geopend zodat er alvast kan worden geproost op het aankomende seizoen.

“Het seizoen eindigde abrupt in maart, ineens ging de boel op slot en zaten we allemaal thuis,” vertelt Emiel Grootenboer. De voorzitter van de supportersvereniging had het zich ook allemaal anders voorgesteld. “We gingen geen kampioen meer worden maar bij FC Dordrecht gaat het ook om het sociale aspect. De avondjes op de tribune met vrienden en bekenden, even bijkletsen en stoom afblazen. Normaal sluit je het seizoen af met een gezamenlijke barbecue, ook dat ging de mist in. Een supporter had via Facebook een vrijdagavond weten te vullen met allemaal leuke interviews en muziek maar het was toch niet hetzelfde als elkaar in het echt zien. Toen onze minister-president de versoepelingen aankondigde vanaf 1 juli waren we dus meteen om de tafel gaan zitten een supportersavond te organiseren. Weliswaar met beperkingen maar voor veel supporters toch weer even dat Krommedijk gevoel.”

De opbrengst van de avond gaat naar de BVO om de geluidsinstallatie te vernieuwen.

Wanneer? 10 juli (vanaf 19.30 uur tot 22.30 uur)
Kaarten à € 5,- zijn te bestellen via dit online formulier: Bestelformulier