Van de voorzitter: We mogen weer!

Na een te vroeg afgebroken vorig seizoen en een lange vakantie gaat de bal eindelijk weer rollen. We mogen weer naar onze FC. Wat mij is opgevallen in de afgelopen voetballoze tijd is dat veel supporters de behoefte voelden om elkaar te ontmoeten. De supportersvereniging is dan ook zeer actief geweest en tot mijn grote
genoegen sloten veel supporters zich aan en ontstonden er een aantal creatieve ideeën die we met elkaar hebben uitgevoerd.

Zo was de avond van Timo een geweldig succes en beleefden we via Facebook het echte FC Dordrecht gevoel. We merkten dat de interesse in merchandise van de club groot bleef en dus kreeg de fanshop een uitbreiding met een webshop en een (tijdelijk) verkooppunt bij Lunchroom het
Oosten in de binnenstad. Frank reed met zijn team de bestelde fanartikelen en de mondkapjes rond in de regio. Dan was er de tribuneavond waarvoor de kaarten binnen 48 uur verkocht waren en er 100 supporters een ouderwets voetbalavondje hebben beleefd. De beelden op het scorebord, de loterij, de quiz, de speech van Jan en het biertje zorgde voor een geweldig vermaak.

De opbrengst van deze avond en een deel van de merchandise is geschonken aan de club voor het vernieuwen van de geluidsinstallatie in het stadion. De nieuwe geluidsboxen die u ziet (en hoort) hangen zijn hier een onderdeel van. Bij de wedstrijd zal ik een symbolische cheque aanbieden aan de BVO om de inspanningen van de supporters te onderstrepen die de nieuwe geluidsinstallatie mogelijk hebben gemaakt.

We hebben niet alleen leuke dingen met elkaar beleefd. Het afscheid van Maarten van Efferen op de parkeerplaats en de steun in de vorm van een hele hoop kaartjes aan Jan van den Berg en zijn familie hebben op mij veel indruk gemaakt. Waar een kleine club groot in kan zijn…..

De coronaregels hebben voor veel veranderingen gezorgd. Zo moet je, heel omslachtig en voor sommige supporters gewoon niet te doen, een e-ticket bestellen en uitprinten. Wordt je bestelde consumptie in het stadion naar je zitplaats gebracht en mag je de club niet verbaal ondersteunen tijdens een wedstrijd. Om de sfeer tijdens wedstrijden toch te doen stijgen en onze jongens naar voren te sturen roep ik dan ook iedereen op om creatieve manieren te bedenken. Het moet toch
mogelijk zijn om als één achter de ploeg te gaan staan?

Ook de supportersvereniging heeft aanpassingen moeten doen. Leden (waarvan het mailadres bekend is) hebben een bericht gehad waarin deze beschreven staan. Zo zal het home en de fanshop dicht blijven. U kunt een consumptie via het buitenluik kopen en deze opdrinken op ons gezellig terras voor het home. Het aanschaffen van uw fanartikelen kan voor de fanshop aan de kraam. Wel wil ik u dringend vragen alle geldende regelingen op te volgen en rekening te houden met elkaar, we
hebben er namelijk niets aan als er sancties worden opgelegd of als we moeten sluiten. We staan voor elkaars gezondheid.

Bent u nog geen lid van de supportersvereniging, ga dan snel naar de website www.svfcdordrecht.nl en vul het formulier in.

Ik wens u veel plezier bij de wedstrijd van zondag en tot na de wedstrijd voor het supportershome!

Emiel Grootenboer
Voorzitter SV FC Dordrecht