Kees en Emile verklaren het nieuwe seizoen voor geopend!

Hoi Kees!

Dat is lang geleden hè. Gaat het goed met je? We zijn weer begonnen, een nieuw seizoen ligt wagenwijd voor ons open. Met zoals elk jaar één grote zekerheid: Dordt wordt kampioen. En daar kan niks of niemand wat aan doen. Nou ja, behalve misschien de prestaties op het veld. Ik vind dat we maar moeten proberen om van deze jaargang een even vrolijke te maken als de seizoenen hiervoor. We zijn immers wel wat tegenslag gewend als Dordt-supporter. Al worden de beproevingen op ons humeur wel steeds zwaarder hè.

Vorig seizoen eindigde voortijdig in mineur, en ook nu ben ik nog allesbehalve in de juiste stemming. De ellende in de wereld om ons heen, diverse privé-besognes én alle noodgedwongen anderhalvemeter-beperkingen in stadions maakten dat ik afgelopen maanden niet erg veel behoefte had aan voetbal. Mijn hoofd zat vaak zo vol met verhalen over de coronacrisis dat ik nauwelijks geïnteresseerd was in zaken rond onze club. Maar daar gaan we het verder niet over hebben op deze plek. Nu is het weer tijd voor FC Dordt. En ik hoop dat onze tweewekelijkse briefwisseling een therapeutische uitwerking op me gaat hebben. Doe je best Kees, laat ons lachen. Dan volgt het juichen vanzelf vast ook weer!

Het belooft ook dit keer weer een bijzondere competitie te worden. De ervaring leert dat die verdomde pandemie zomaar het einde van het seizoen kan betekenen. We kunnen ons dus niet meer sparen tot het einde van het jaar, kunnen niet roepen dat onze tijd nog wel zal komen of dat we er eigenlijk pas in de vierde periode (die we vorig jaar zouden gaan pakken) moeten staan. Nee, elke wedstrijd kan de laatste zijn. En als deze week onverhoopt de wereld zal vergaan, hebben we het met een dertiende plek toch maar mooi zes plekken beter gedaan dan vorig jaar!

Kop op, borst vooruit en hup Dordt, Kees. Vrijdag Excelsior op bezoek, die kunnen we hebben. Een fijne wedstrijd toegewenst!

Ha Emile,

Ik ben blij dat wij ook weer aan ons seizoen hebben kunnen beginnen, net als de club. We hebben zelfs al een punt uit twee wedstrijden! Dat bedoel ik niet cynisch hoor, dat die pot tegen Den Bosch werd verloren was pure pech, maar jij begint wel weer erg optimistisch. Ik denk dat we alle kans hebben op een mooi seizoen, als er tenminste geen virussen roet in het eten komen gooien, en dat we best hoog kunnen eindigen, misschien wel de play-offs halen en weer mooie dromen mogen koesteren. Maar kampioen worden? Als je gelijk hebt, heb je een fles mooie whiskey gewonnen, dat beloof ik.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik me erg overvallen voelde door de paniek en daarop volgende ellende vanwege dat virus. Al die tegengestelde maatregelen, al die echte en zelfbenoemde deskundigen die over elkaar heen tuimelden, alle gedoe in de media. Ik zeg er maar niet te veel over, wij komen hier voor het voetbal en gezien de omstandigheden moeten we er maar zoveel mogelijk van proberen te maken. De uitwedstrijd tegen Den Bosch volgde ik in de businessclub, waar je voorlopig met tachtig man terecht kunt. Zoveel waren er afgelopen zondag nog niet, maar het was een mooi initiatief van de supportersvereniging, dat hopelijk wordt voortgezet. Eindelijk weer in het stadion zijn, al was het met een beperkte groep, gaf een goed gevoel. Ik was er normaal eerder geweest, bij Go Ahead, maar toen zwoegde ik op de fiets door het Sallandse Heuvelland. Daar hielden we ons jaarlijkse familieweekend, vanwege corona met een veel kleinere groep dan normaal. Aan het einde maakten we een groepsfoto, maar ik ga nu geen flauwe grappen verkopen over onze minister van justitie. Dat is ook maar een gewone sterveling en bovendien hebben we dezelfde kapper.

Je hebt gelijk, het seizoen kan zomaar ineens weer worden stopgezet, de wereld kan volgende week vergaan. Het is niet anders. Als je morgen door een lachgassnuiver van je fiets wordt gereden is het seizoen ook voorbij. Laten we de toekomst voorlopig maar met een lach zonder gas tegemoet treden en duimen dat het vrijdag een prachtwedstrijd wordt. Ik hoop dat we veel in stilte kunnen juichen.

Jij dus ook een fijne wedstrijd!