Kees en Emile gaan weer in quarantaine!

Kees Klok is schrijver, dichter en voormalig leraar, Emile van de Velde werkt in de journalistiek. Ze mijmeren regelmatig op deze plek over het wel en wee van FC Dordrecht, al sinds jaar en dag hun favoriete club. Emile geeft de spreekwoordelijke strakke voorzetten, Kees kopt ze meestal keihard in het net.

 

Hoi Kees

Daar ben ik weer met een nieuwe voorzet, door jou later vast weer vakkundig in het netje gewerkt met je antwoord. De combinatie voorzet-doelpunt is tegenwoordig een oorzaak en gevolg-dingetje dat je nog slechts zelden op het voetbalveld ziet als onze jongens actief zijn. Maar ons blijft het goed af gaan vind ik!

Ik ben dit stukje gaat tikken toen de wedstrijd Cambuur-Dordt nog bezig was. Bij een 4-0 stand wist ik het wel en ben ik achter het toetsenbord gekropen. Stukjes sturen aan jou werkt toch vaak therapeutisch. Een beetje zoals je leerlingen zich vroeger gevoeld moeten hebben als ze na een pijnlijke wiskundeles fijn bij jou naar mooie geschiedenisverhalen konden luisteren, stel ik me zo voor.

Oh, ik hoor dat het nu 5-0 is…

Vorige week stuurde ik ook een stukje, terwijl we dat normaal alleen doen als er een thuiswedstrijd in zicht is. Ik was in de war geloof ik. Ach, uit of thuis, de dagen van de week, ontbijt of diner, wie kan het allemaal nog bijhouden in deze verwarrende tijden…

Maar komend weekend staat er dus écht een thuiswedstrijd op het programma. Almere komt op bezoek. Volgens de ranglijst is die ploeg van ongeveer hetzelfde niveau als Cambuur. Dat belooft wat. Het voorspellen van een zekere overwinning met bijbehorende ereronde en drinkgelag laat ik dit keer maar even aan jou over. Ik durf niet meer.

Met een prachtige rode lantaarn in de hand blijf ik echter roepen: ‘Hup Dordt!’

Ps. Als je zondag tijdens de wedstrijd een biertje voor me wilt bestellen staat de qr-code van mijn stoel nog op mijn facebookpagina. Als je er liever eentje bij Elisa laat bezorgen, kun je haar qr-code vinden via @Flappie73 op Twitter. We zijn natuurlijk niet bij de wedstrijd om het op te drinken, maar dan staat het vast koud voor de tijd dat er ooit weer publiek naar het stadion mag…

Groet, Emile

Dag Emile,

Het was weer huilen met de pet op afgelopen zondag en we staan weer waar we helemaal niet moeten willen staan. Ik heb het niet zo op rode lantarens. Voor je het weet denkt een losgebroken stier dat het een rode lap is en dan zitten we helemaal met de gebakken peren. Over stieren gesproken, ik baal als een stier dat we niet naar het stadion mogen en dat we voorlopig ook niet meer de uitwedstrijden in de businessclub mogen bijwonen. Dat is dan de dank voor de stinkende best die de club heeft gedaan om de Tempel der Beschaving coronaproof te maken. En de vrijwilligers, uiteraard. Ik vind het ook in en in triest voor de horeca. Ik weet hoe verschrikkelijk ze in mijn stamkroeg hun best doen om de regels te volgen en dan krijg je dit.

Ik denk dat een van de oorzaken voor het droevige, belabberde spel van Dordt de afwezigheid van het publiek is, Emile. Soms konden we ze toch maar lekker naar een driepunter toe juichen. Ach, het mislukte ook weleens, maar spelen in een leeg stadion lijkt me behoorlijk demotiverend. Laten we maar hopen dat de zaken snel ten goede keren. Op de tribunes en op het veld.

Ik ben trouwens al een heel eind gevorderd met mijn schriftelijke cursus virologie aan de Koekenbakkersuniversiteit en daarom denk ik dat ik een oplossing voor dat virus heb gevonden. Als het hele openbaar vervoer in Europa terugschakelt naar stoomtractie en de fabrieken gaan weer van die ouderwetse, degelijke stoommachines gebruiken, dan krijgen we weer van die smog waar een stad als Londen vroeger zo berucht om was. Nou, reken maar dat daar geen coronavirus stand in houdt. Briljant idee toch? Nu ja, alles beter dan met een rode lantaren lopen sjouwen.

Ik groet je, ondanks alles in de hoop op een driepunter zondag.