Schapenactie voor het goede doel

Aanstaande zaterdag speelt FC Dordrecht een thuiswedstrijd tegen de Graafschap en de tribunes zullen verre van leeg blijven. Naast de sponsordoeken op de West-tribune, nemen op Noord zo’n 500 pluizige toeschouwers plaats……

Wat Heerenveen kan, kunnen wij hier ook, dacht Irene Koene. “Zo’n twee weken geleden zag ik de actie bij Heerenveen met de beren voor KiKa en stelde me gelijk een tribune voor vol met knuffelschapen. Ik heb de dag erna op Twitter gezet dat het zomaar leuk zou zijn om te kijken of zoets hier zou lukken en kreeg direct veel positieve reacties. Tja, dan pak je dat op toch?”

KiKa werd gebeld en FC Dordrecht werd benaderd om hieraan mee te werken. Shirtsponsor High Five Foundation werd naast KiKa als goed doel gekozen. En daarna ging het allemaal snel want op zaterdag 14 november 2020 sieren zo’n 500 schapen de Noord-tribune. “Op zo’n korte termijn dit regelen was best een uitdaging. Ik ben trots op iedereen die meegewerkt heeft om dit mogelijk te maken.”

Want de schapen bestellen was een ding maar ze moesten natuurlijk nog wel echte FC Dordrecht schapen worden. Meters stof werden er gekocht, schildjes met het logo van de club werden geprint. Met een aantal mensen van de dagbesteding bij Studio Blijmakers werden die logo’s op de fleece sjaaltjes gestikt. En uiteindelijk zijn door de leerlingen van het speciaal onderwijs (SPON) en vrijwilligers van de Supportersvereniging de sjaaltjes bij de schapen omgeknoopt.

“Ze zijn echt heel leuk geworden” zegt Irene. Met andere leden van de Supportersvereniging gaan we ze op de tribune zetten voor de wedstrijd tegen De Graafschap. En ’s avonds worden de knuffels weer naar binnen gehaald. “Vanaf dat moment zijn ze te bestellen door iedereen. Ze kosten € 20,20 en kunnen besteld worden via de fanshop van de SV en via de site van FC Dordrecht. Je kunt ze bestellen voor jezelf maar er is ook een mogelijkheid om er eentje te kopen en te doneren aan een ziek kind. We proberen te regelen dat ze dan door spelers gebracht worden, dat zijn dan twee cadeautjes voor die kinderen!”

Houd dus dit weekend onze sociale media in de gaten om de actie te volgen, maar zeker om de schaapjes te bestellen (of dus te doneren) en op die manier een bijdrage te doen aan de goede doelen KiKa (Website) en High Five Foundation (Website)!

Bestel jouw schaapje via het bestelformulier: bestelformulier