Kees en Emile zien dat het goed komt!

Dordrecht, 10 mei 2021

Hoi Kees!

Het gaat goed met je hè! Ik zag je nog zitten gisteren, op je vaste terras. Heerlijk in het zonnetje, met een goed glas rode wijn. Ik gun het je van harte hoor, ik wacht zelf nog even met de vaccinatie tot de ouwetjes met extreme terrasheimwee allemaal zijn geweest. Jullie hebben het harder nodig 😉

Vrijdag sta ik voor de wedstrijd natuurlijk wél in de rij bij de sneltest, want die wedstrijd wil ik niet missen. Zal het gaan gebeuren, dat we na die belabberde start van het seizoen nu toch nog in de allerlaatste wedstrijd gaan promoveren? Als dát gebeurt, Kees, loop ik drie dagen lang juichend de Voorstraat op en neer!

Het zou wel grappig zijn als we vrijdag het beslissende doelpunt in de laatste seconde maken. Want met die seconde begon de zegetocht dit seizoen. Met die goal van Richie Musaba op 6 december. Jammer dat hij toen opeens zóveel ging scoorde dat ie in de winterstop naar de Premier League vertrok. Maar zijn verjaardag zullen we nooit vergeten. Die prachtige zondag toen we Breda in verbijstering achterlieten. Wat hebben we gelachen hè, tot de tranen in onze ogen stonden. Ik weet nog dat jij na die bewuste 97e minuut op je fiets sprong en tot diep in de nacht een lange neus bij de Moerdijkbrug stond te maken, richting Brabant.

Met die overwinning bij NAC is toen onze stormachtige opmars op de ranglijst begonnen. Eén voor één stortten de andere clubs in, en wij ondertussen maar winnen onder leiding van kampioenenmaker Zoutman. Tot we bijna bovenaan stonden, in plaats van laatste… Nooit eerder vertoond!

En nu is het dus alweer mei en kijken we zó de wijd open deur van het eredivisiewalhalla in. Nog één keer winnen en dan zijn we er. Wie had dat kunnen denken toen we in die donkere herfst van dat kut-2020 stijf onderaan stonden.

Zo zie je maar Kees, nooit wanhopen. Alles is mogelijk en er is altijd ergens wel weer licht dat gaat schijnen. En dat hoeft dus geen licht uit een rode lantaarn te zijn!

Fijne wedstrijd, Emile

Nou, nou, Dordt heeft twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en jij bent al helemaal de kluts kwijt. Stuur je me nou een toekomstdroom of gewoon nepnieuws? Ik droom natuurlijk met je mee, maar laten we alsjeblieft eerst eens kijken hoe de selectie zich onder de nieuwe oefenmeester ontwikkelt. Ja, ik zie al een tijdje een stijgende lijn, een ploeg die langzamerhand een team is geworden, al heeft het even geduurd. En ik ben natuurlijk geweldig blij met zo’n verjaardagscadeau als waar Richie Musaba ons op trakteerde. Ik begrijp dat er inmiddels een lied op hem is geschreven door onze bloedeigen FC Dordrecht-minstreel Rogier. Terecht, dat verdient hij.

Begin nou alsjeblieft niet over de winterstop en transfers en de Premier League, want dan maak je slapende honden wakker. Ik vind dat die transferperiode tussendoor afgeschaft moet worden, wat natuurlijk nooit gebeurt, want wat ik wil, wil de KNVB per definitie niet, maar laten we de goden niet verzoeken. Als het team doorgroeit zoals het nu doet, kan het beter tot het einde van het seizoen bij elkaar blijven.

Best kans trouwens dat er na de Brexit geen Europese speler meer naar de Premier League kan, want dat wordt een ellende en een gedoe met verblijfsvergunningen, visa en weet ik al niet meer. Als ze ergens weten hoe je een wereldrijk degradeert tot een tweederangsnatie, dan is dat in Londen en ik ben bang dat de Premier League dat aan den lijve gaat ondervinden.
Wat ik veel belangrijker vind, Emile, is wat ons in de komende wedstrijden door Dordt wordt voorgeschoteld. Blijft het aantrekkelijk voetbal met veel driepunters, of waren deze twee overwinningen de spreekwoordelijke zwaluw die nog geen zomer betekent? Hoe dan ook, ik heb weer hoop gekregen na al het drama en ik heb ook genoten van het spel tegen Jong Ajax en NAC. Fijn ook dat dat rode licht van die lantaarn weg is, daar kreeg ik schele hoofdpijn van.
Nu nog het ‘spuitje van Hugo de Jonge’, dan kunnen we eindelijk weer naar het stadion.

Fijne wedstrijd!