Knuffelkampioenen!

Over de resultaten van het team kunnen we kort zijn: ze vallen wat tegen.
Over de supporters van FC Dordrecht kunnen we nog korter zijn: ze zijn fantastisch!
Ze hebben hun gouden hartje laten spreken voor Stichting Kika en The High Five Foundation, alle 750 schapenknuffels waren in één week uitverkocht.
Genoeg reden om weer te kunnen juichen voor onze club.

Initiatiefneemster van het hele project, Irene Koene, legde de contacten, bestelde de knuffels en toverde ze om tot echte Schapenkoppen. Frank Berkhout regelde achter de schermen de administratie van alle schaapjes en hun herders. ‘Operatie Witte Wol’ werd daarnaast nog bijgestaan door een hoop handen die klaarstonden om te helpen. Het liet maar even zien dat je in korte tijd veel kan beteken wanneer je het samen doet.
Afgelopen weekend konden de eerste schaapjes worden opgehaald bij het supportershome en bij de winkels van Vos & van der Leer.
“Oh, ze zijn echt leuk” afgewisseld met “wat een goed initiatief”, we hoorden alleen maar positieve reacties. De meeste knuffels werden omhelsd door jonge supportertjes die voorlopig niet van plan waren om ze los te laten. Er werden schaapjes opgehaald voor pasgeboren baby’s als basis voor een goede opvoeding. Andere schaapjes kregen in hun nieuwe huis een ereplaats als teken van clubliefde.

Het mooiste verhaal kwam van één van onze supporters die niet meer op ons eiland woont. Vrijdagavond kwam hij naar het supportershome. Hij vertelde dat hij speciaal uit Capelle aan de IJssel was gereden om het schaapje op te halen voor zijn moeder. Ze is aan het dementeren maar ondanks dat er veel herinneringen langzaam vervagen herkent ze nog altijd het embleem van FC Dordrecht. “Haar ogen gaan glimmen wanneer ze het logo ziet,” vertelde hij vol trots. “Dat is FC Dordrecht, daar gaat mijn zoon altijd naartoe.”
Voortaan kon ze naar het schaapje kijken en aan haar zoon denken, moederliefde dat aangewakkerd werd door FC Dordrecht. Onze ogen begonnen ook te glimmen maar dan van ontroering.

In deze tijd is het soms lastig om lichtpuntjes te vinden maar dankzij deze hartverwarmende actie kunnen wij er weer tegenaan. Laten we hopen dat er in de toekomst nog meer valt te juichen.