Kees en Emile scoren in blessuretijd

Ha Kees!

Hoe gaat het? De lente is in zicht hè, de schildpad van mijn moeder is uit zijn winterslaap. De vorige keer dat ie wakker werd, bleek dat een duidelijk teken dat een waardeloos voetbalseizoen niet lang meer zou duren. Dat was een jaar geleden. Toen wás het ook heel snel afgelopen met het seizoen, dit keer moeten we wellicht wat langer door zure appels heen bijten.

In donkere tijden moet je zoveel mogelijk genieten van elk streepje licht. Dus dat probeer ik zoveel mogelijk te doen! Al maanden hoor. Elke keer als ik even in de put zat, richtte ik mijn aandacht op FC Dordt. Dat hielp niet, wandelen in het park bleek een beter medicijn…

Maar nu hebben we weer iets om naar uit te kijken hoor. Onze club heeft de grote neef uit Rotterdam-Zuid weer eens leeg gekocht. Een aardig rijtje toptalenten arriveerde er afgelopen week aan de Krommedijk. En nou niet meteen zuur reageren dat we met de vorige Feyenoord-huurlingen ook gewoon onderaan eindigden. Nee, we gaan deze jongens gewoon eerst even een kans geven. Er zijn nog prijzen te verdelen hè. En hoe later in het seizoen onze periodewinst valt, hoe groter de kans dat we dat gevaccineerd en wel mogen vieren op het Statenplein.

Laten we zaterdag beginnen met de toekomst. We spelen tegen de meest Duitse ploeg uit het betaald voetbal, dus dat moet genoeg uitdaging zijn.

Fijne wedstrijd!

Tja, wat zal ik zeggen? Jij ziet ons nog steeds juichend op het Statenplein, ik loop alweer met pijn in mijn ogen vanwege die rode lantaren. De barre prestaties van onze club worden alleen nog overtroffen door het belabberde vaccinatiebeleid van het kabinet, waardoor het nog langer gaat duren voor we weer normaal naar het stadion kunnen. Vind je het gek dat ik de pee in heb?

Ik word er allemaal niet vrolijk van en ik moet nog zien wat die Rotterdamse instroom gaat opleveren. Laten we maar hopen dat er net zo’n wonder-Griek tussen zit als bij een zekere club uit Venlo. Ik draag, op plaatsen waar het moet, natuurlijk een mondmasker van FC Dordrecht, maar tot er een kentering komt, waardoor we echt omhoog schieten in de vaart der voetbalvolkeren en het Statenplein alsnog in zicht komt, draag ik dat ding ondersteboven. Daar hebben ze vast niet van terug in de kleedkamer.

Zelf dreigen we de koers ook een beetje kwijt te raken door die nare mengeling van coronatoestanden en slechte prestaties. Je voorzet kwam dit keer wel erg ver in de blessuretijd, maar misschien is dat wel een lichtpuntje. Doelpunten maken we tegenwoordig vooral in de blessuretijd. Ik duim dat er zaterdag een dikke tien minuten bij komt.

We gaan het zien, Emile, en wie weet wordt het toch nog genieten.

Groet,