Kees en Emile en iets met worst en een speenvarken

Hoi Kees,

Altijd met het belangrijkste nieuws beginnen, heb ik ooit op de School voor Journalistiek geleerd. Dus bij deze: het gras aan de Krommedijk ligt er piekfijn in orde bij! Alle sprietjes zijn aan keurig aan de kant en elke vezel van ons voetbalveld is doordrongen van het belang van een mooie overwinning op Oss komende vrijdag!
Ik hoorde het heuglijke nieuws van onze eigen grasmeester Jan Kijkuit. Nu leerde je op de journalistenschool natuurlijk ook wel dat je altijd meerdere bronnen moet horen voordat je iets voor waarheid aanneemt (of het met eigen ogen zien, maar dat ging niet, het hek was dicht), maar ja, als Jan Kijkuit je vanaf een tractor met draaiende motor toeschreeuwt dat het veld in orde is, dan is het veld in orde.

Daarna moesten we weer verder. Het was tijdens de woensdagwandeling en de ervaring leert dat als je mijn vaste wandelgezelschap al te lang de vrije hand geeft bij ons stadion in de buurt, dat je dan nóóit voor de avondklok naar Dubbeldam en terug kunt wandelen, En dat was deze week het doel.

Heerlijk zijn ze, al die lockdownwandelingen. Mijn conditie verbetert met sprongen. Als we ooit weer naar de Krommedijk mogen, ben ik fit genoeg om negentig minuten lang naar de bierkraam heen en weer te lopen om een vers glas (of kregen we daar nou altijd plastic bekers, je vergeet sommige dingen na zo’n lange tijd hè) voor je te halen.

Ik had goed geslapen, de nacht vóór de woensdagwandeling. Bij een Dordtse voorsprong van 1-0 was ik in slaap gedonderd. In mijn dromen verloren we alsnog. Niets bijzonders, ik geloof dat dat een herhalende droom heet. Deze variant heb ik vaker, zelfs als ik wakker ben verliezen we soms. Maar nu werd ik de volgende ochtend wakker en hadden we dus gewoon wél gewonnen! Ik stapte met mijn goede been het bed uit en deed een vreugdedansje. Topdag gehad dus.

Zaterdag verwacht ik weer met een goed gevoel wakker te worden. We spelen vrijdag immers tegen de hoofdstad van de worst, en dat terwijl het deze week de Week tegen Vlees is! Als dát geen reden is om die lui piepend als een speenvarken alle hoeken van de Krommedijk te laten zien…

Alvast gefeliciteerd dus, en een fijne wedstrijd!

Ha Emile,

Tja, als je Jan Kijkuit niet kunt geloven, wie dan nog wel? Er is al genoeg nepnieuws in de wereld. Zo dacht ik, toen ik hoorde dat FC Dordrecht morgen alweer moest voetballen, aan dat bericht dat rondging en waarin stond dat de KNVB alles op alles wilde zetten om de competitie zo snel af te wikkelen dat hij voorbij zou zijn nog voor professor Dissel en zijn maatjes van het RIVM het beëindigen van de coronamaatregelen zouden goed keuren. Dat dat een hoop geouwehoer met protocollen en dergelijke scheelde en dus geld. Leerden jullie dat ook op de journalistenschool, het kaf van het koren scheiden?

Ik geloof dat ik er ook een beetje onder ga lijden, dat moordende tempo van de ene wedstrijd nog niet over of de andere begint bijna alweer. Ik tik me een ongeluk op de computer en nog ben ik bijna te laat met mijn stukkies. Het doet de selectie overigens wel goed, geloof ik, want zoals ze afgelopen dinsdag speelden, petje af. Natuurlijk, het had minstens 0-3 moeten zijn, maar ze speelden lekker fel, hadden natuurlijk de pech die we altijd hebben, maar dit keer stonden er een verdediging die een pluim verdient en een keeper die goud waard is. Ik hoop dat ze dat op het kantoor van FC Dordrecht goed beseffen. Bossin moet blijven, liefst nog heel lang. Die plek in het team van de week was volkomen verdiend.

Waar jouw conditie toeneemt, gaat die van mij achteruit. Ik ben namelijk een avondwandelaar, maar als ik tegenwoordig de deur uit ga, moet ik een avondklok meesjouwen en dat is me toch een beetje te zwaar. Ik ben ook geen drie maal zeven meer. Toen ik nog een maal zeven was en een agent me achterna zat wegens voetballen voor de ramen van de boze buurman, kwam ik er meestal wel mee weg. Sneller dan die ouwe baas van veertig, maar dat ligt nu iets anders. Ik moet mijn dagindeling veranderen of Rutte moet zijn belofte waarmaken dat die avondklok als eerste wordt opgeheven. We gaan het zien. Wat we ook gaan zien is een mooie overwinning op Top Oss. Daarna mag jij op worst trakteren en mag je nog kiezen ook tussen braad- of traditionele Dordtse paardenworst. Mocht Dordt verliezen, wat morgen eigenlijk niet kan, dan haal ik de eerste keer dat we weer naar het stadion mogen AL het bier voor jou. Beloofd!

Ik wens je een grandioze wedstrijd!