Kees en Emile: Roda JC thuis!

Hoi Kees!

Was even een klein tegenvallertje vorige week bij Telstar. Nadat onze ploeg sinds de winterstop eigenlijk hartstikke leuk speelde (ook al wonnen we niet altijd), leek er eventjes wat zand in de motor te zitten. Eventjes, zeg ik, want dat kan nooit lang duren. Als er zand in de motor zit, haal je dat zand eruit, zwengel je de boel weer even opnieuw aan en ga je vol goede moed naar de volgende wedstrijd. En dat is vrijdag aan onze Krommedijk de wedstrijd tegen Roda JC. Na al dat doordeweekse gerommel in de Champions League mogen wij ook een keertje Europees spelen. Tegen een ploeg die graag kampioen wilde worden, maar dat niet wordt. Eens kijken wat ze nu nog willen.

Voor ons is het de laatste wedstrijd in de langdurige voorbereiding op de vierde periodestrijd. Na vrijdag hebben we er 29 wedstrijden voorbereiding opzitten en moeten we er klaar voor zijn, vind ik. De vierde periode begint vrijdag 22 maart bij Eindhoven. Klinkt nu al feestelijk. We zijn op dit moment het hoogst spelende team van Feyenoord dat nog in de race is voor een echte prijs, dus laten we die prijs dan maar pakken ook!

Je denkt nu natuurlijk weer dat ik een grapje maak (en dat was die opmerking over Feyenoord ook wel natuurlijk), maar dat van die prijs meen ik hoor. Hup Dordt!

Fijne wedstrijd,

Ik proef uit jouw woorden dat je nog steeds in Het Wonder van de Krommedijk gelooft. Nou, ik ook. Die negenentwintig wedstrijden waren inderdaad een weergaloze voorbereiding, vol hoogte- en vooral dieptepunten, dus is onze selectie eigenlijk bij uitstel HET team dat de Olympus naar de vierde periodetitel met succes kan bestijgen. Wat er daarna gebeurt, laat zich raden. Ik droom nog weleens van die huldiging op het Statenplein. Ik droom erg veel, vooral als het loeihard waait en de plannen voor de zoveelste vernieuwing van de Tempel der Beschaving over de grasmat warrelen.

Ik ben alleen zo bang dat, als we de huldiging eenmaal achter de rug hebben, de club, net als vorige keer, weer als een ballon zal leeglopen. De meeste spelers uit het seizoen van de laatste promotie zitten nu bijna allemaal bij veel rijkere clubs, we blijven, zoals de ex-koning van de Krommedijk ooit zei, ‘een HBO-opleiding voor het voetbal.’ Dat zou misschien anders zijn als de kas wat beter was gevuld en als de club ook buiten Dordt meer draagvlak zou hebben, maar ja, als zelfs de helft van Dordrechts eigen potentiële voetbalfans voor Feyenoord kiest, dan weet je het wel.

We dromen ondertussen maar door, Emile, de Engelsen hebben daar een mooie uitdrukking voor: to walk with your head in the clouds. Daar hebben ze, met die Brexit, zelf geweldig veel ervaring mee. Laten wij ons voorlopig maar beperken tot dromen over ons cluppie, dat gewoon lekker het seizoen uit gaat voetballen, met wie weet wat voor gedroomd resultaat.

Fijne wedstrijd!