Kees & Emile: Jong PSV thuis!

Hoi Kees

Vrijdag gaan we weer eens juichen op de Krommedijk. Dat moet wel. Het wordt weer eens tijd. Want ik werd toch wel een beetje chagrijnig van die serie nederlagen die we de laatste weken op onze pofferd hebben gekregen. Hier en daar zie en hoor ik zelfs behoorlijk wat supporters die het oproer kraaien en de trainer verantwoordelijk houden. Nou ja, dat is-ie formeel natuurlijk ook. Maar om nou echt verbaasd te zijn…Als je bedenkt dat we onder deze trainer 14e en 19e zijn geëindigd, dan is de huidige 15e plek helemaal niet zo verwonderlijk.

En wat jij en ik, als de twee meest optimistische stukjeskrabbelaars ooit op deze site gezien, natuurlijk niet moeten vergeten is dat de prijzen niet in december worden verdeeld, maar pas in april, of in mei. Met een lekker serietje na de kerstvakantie kun je in onze divisie zomaar weer op een mooi play offs-plekje uitkomen toch?

Maar toch moet er vandaag eerst maar weer eens gewonnen worden! Want anders zitten we straks weer te sippen bij de boom en krijgen we in huize Klok weer zo’n chagrijnige jaarwisseling, inclusief kwade dronk.

Mijn kerstgroet aan jou, en de rest van de club, gaat dus hand in hand met mijn wens voor komende wedstrijd. Ik wens iedereen drie punten toe en een gezegend uiteinde van de eerste competitiehelft!

Ik hoop dat er vrijdag enige aanleiding tot juichen is, want we zijn weer behoorlijk weggezakt in het rechterrijtje, de kelder komt opnieuw in zicht en dat bevalt me allerminst. Soms lijkt het er verdacht veel op dat de selectie niet altijd door heeft dat een wedstrijd twee helften heeft en dat alleen een beetje aardig voetballen in de eerste niet voldoende is voor een driepunter. En dat bederft voor ons dan weer de derde helft. Het gemor op de trainer is mij niet ontgaan, maar ik ben niet zo direct van ‘gooi hem eruit’ bij een beetje tegenslag. Wel vind ik dat hij de jongens dat van die tweede helft maar eens nadrukkelijk onder de neus moet wrijven.

Je weet dat ik lid ben van het Genootschap ter Bevordering van Eb & Vloed. Wij houden de waterstanden in de gaten, meestal vanuit een café aan de haven. Het spel van Dordt doet mij aan die waterstanden denken, maar met iets te veel eb. Misschien moet ons Genootschap er een gewoonte van maken om de trainingen te bezoeken, al weten wij ook wel dat de beste stuurlui aan wal staan, of in ons geval in dat café zitten. Het is natuurlijk wel zonneklaar dat tijdens de winterstop eens heel goed moet worden nagedacht over de manier waarop die leuke serie kan worden gemaakt, zodat we misschien toch nog een periodetitel halen.

Ik ga vrijdag een beetje met de moed der wanhoop naar het stadion, maar ik herinner mij dat we voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ook zeiden: ‘Het zal wel weer niks worden.’ Toen werd het wel wat, en hoe! Daarom zou het toch nog zomaar juichen kunnen worden. Dan geef ik een rondje gloeiwijn!

Fijne, en hopelijk niet te ijskoude, wedstrijd!