Van het bestuur, februari 2023

Om in termen van de club te spreken, de energie spat er momenteel van af als het om FC Dordrecht gaat. Behalve een aantal mooie resultaten op het veld, is ook achter de schermen veel gaande. Op een aantal van de actuele onderwerpen zijn wij als Supportersvereniging ook een belangrijke gesprekspartner voor de BVO. Daarnaast zitten wij als vereniging zelf ook niet stil en daarover willen wij jou graag weer even bijpraten.

In het Supportershome hebben wij sinds januari iedere thuiswedstrijd een speciaal broodje geserveerd, met een speler uit de selectie als onderwerp. Tot nu toe hadden wij de Bossin bol, het broodje Baldé, de Toine-nini en de Merguezazzouzi verkocht en dat levert veel tevreden supporters op. Niet enkel om het feit dat er wat te eten is in het Home, maar ook dat het echt kwalitatief erg goed is. Ook de speciaalbieren van White Dog en Dordtse Brouwers vallen erg goed in de smaak en vliegen over de bar. Wij gaan dan ook zeker door op de ingezette koers!
De Fanshop bij het stadion wordt vanaf 1 januari samen met de club gerund. Dit is in lijn met de wens van de BVO om net als ieder andere club in het Nederlandse betaalde voetbal de merchandise in eigen handen te hebben. Wij hebben als SV jarenlang het voorrecht gehad om hier zelf het voortouw in te hebben, maar wij snappen de wens van de club hierin. Wij hebben daarom met elkaar afgesproken dat de Fanshop onder de vlag van de club komt, maar wij als SV een vergoeding krijgen voor het uitbaten ervan op wedstrijddagen. Hierdoor behoudt de SV de verkoop van merchandise als inkomstenbron en blijven wij ook betrokken bij het samenstellen van het assortiment. Met betrekking tot dit punt, wij hebben inmiddels een overzicht van artikelen aangeleverd ter aanvulling op het huidige assortiment.

Bij onze laatste bestuursvergadering is vanuit de club ook Soufiane Haddad aangesloten. Hij is commercieel manager bij de club. Naast de Fanshop hebben wij voornamelijk met hem gesproken over de beleving rondom een wedstrijd van FC Dordrecht. Punten van aandacht voor in het stadion zijn vooral de horeca, waar de lange wachttijd een vervelende invloed op de beleving heeft. Het belang van rand vermaak wat past bij onze club, zoals de penaltybokaal, mag ook niet onderschat worden en ook de invloed van de muziek op de sfeer in het stadion moet beter op elkaar aansluiten. Wij hebben voorgesteld om met name voor de wedstrijd meer te organiseren en gevraagd wat de mogelijkheden zijn om een “supportersplein” te creëren rondom de ingang van het stadion. Hierbij valt te denken activiteiten voor de jeugd met bijvoorbeeld een voetbalgerelateerde challenge, maar ook door een terras te maken, waar je een uur voor de wedstrijd met elkaar kan afspreken onder het genot van een hapje en drankje. De algehele aankleding rondom de ingang van het stadion is ook een punt van aandacht, aangezien dit nu weinig uitstraling heeft.

Namens de supporters zijn Jasper en Emiel aangesloten bij het project van de Klimaatneutrale Wedstrijd van 19 mei tegen Top Oss. Deze wedstrijd wordt gebruikt als testcase om te kijken hoe in de toekomst het bezoek van een voetbalwedstrijd vergroend kan worden. Wij als supporters hebben hier ook een flink aandeel in en daarom zijn Jasper en Emiel betrokken in dit project. In de komende tijd zullen wij ons hierover gaan buigen en kijken wat wij kunnen betekenen hierin. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van herbruikbare drinkbekers in het Home of op een groene wijze afreizen naar de Krommedijk.

Ook willen wij jullie bijpraten over ons Supportershome. De afgelopen tijd hebben wij een aantal punten opgelost die voort kwamen uit een veiligheidscontrole. Zo hebben wij de branddeur aangepast zodat deze weer voldoet, zijn openliggende stroomdraden netjes weggewerkt en is het rolluik van de Fanshop gerepareerd. Ook is het mediameubel opgeruimd en zijn alle onnodige apparaten en bedradingen weggehaald. Op korte termijn hebben wij ook weer internet in het Home waardoor het makkelijker wordt om muziek te draaien in het Home en kunnen we het scherm boven de bar op meer manieren inzetten.
Ook zijn wij bezig met het maken van een ontwerp voor de binnenruimte van het Home. Er is sowieso een verfbeurt nodig en dat is natuurlijk ook een mooi moment om de uitstraling van ons Home te verbeteren. Wij verwachten dat op 11 en 12 maart de handen uit de mouwen gestoken kunnen gaan worden, hierbij is natuurlijk alle hulp welkom. Houd dus onze socials in de gaten.

Als laatste nog een positief punt, er zijn weer nieuwe vrijwilligers opgestaan en er moet soms zelfs een beetje geschoven worden zodat iedereen een taak kan oppakken. Voor ons is dat de bevestiging dat wij met z’n allen goed op weg zijn en samen iets heel leuks aan het neerzetten zijn. En dat maakt het makkelijker om ideeën om te zetten in acties, al missen we nog een bestuurslid. Dus voor wie graag een steentje wil bijdragen aan de bestuurstafel, er staat een stoel voor je klaar!

Met sportieve groet,
Jasper, Egide, Frank en Martin