Boekpresentatie Krommedijk Kronieken

Op zaterdag 25 februari barstte het Supportershome bijna uit haar voegen. Cameraploegen, verslaggevers, genodigden en vooral veel supporters van FC Dordrecht waren aanwezig bij de overhandiging van het eerste exemplaar van de Krommedijk Kronieken. Een boek met 50 verhalen over 50 jaar FC Dordrecht. En volledig in de stijl van het boek, was de presentatie ervan al een verzameling met grappige anekdotes en luchtige verhalen!

Elisa Kuster heeft samen met clubarchivaris Gerard van den Houten lang gewerkt aan dit boek, maar het resultaat mag er zijn. Ontstaan vanuit losse columns en dat gecombineerd met het naderende 50-jarig bestaan van de club, heeft uiteindelijk een boek opgeleverd. “En dan niet zo’n lullig boekje met slappe kaft, maar een heuse stoeptegel” aldus Jim Holterhues van Staantribune, waar het boek is uitgegeven. En een stoeptegel is het geworden, een prachtig stevig boek waarin naast de verhalen ook ruimte is voor veel foto’s. Een boek dat gaat over FC Dordrecht en al haar voorgangers, maar voor iedere supporter van een kleinere club herkenbaar zal zijn.

Na de introductie was het tijd voor de overhandiging van het eerste exemplaar, Jan van Nieuwenhoven was als President van de Republiek Dordrecht natuurlijk de meest geschikte persoon daarvoor. Jan had natuurlijk een prachtige, maar wel lange, speech voorbereid en verklapte zo nu en dan al wat feitjes uit het boek. Dichter Peter M. van der Linden droeg een gedicht voor en daarna was het tijd om de aangeschafte boeken te laten signeren door de schrijfster en kon er nog een boek worden gewonnen na een korte quiz. Het was een prachtige middag, waarna ook voor Elisa de eerste 50 jaar FC Dordrecht echt kon worden afgesloten.

Het boek is te koop in de Fanshop van FC Dordrecht in de binnenstad op het Achterom, bij de boekenzaken van Vos en van der Leer of via de webshop van Staantribune (https://staantribune.nl/shop/). Het kost 29,95 euro en het is iedere euro meer dan waard!