Kees en Emile over de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen

Kees Klok is schrijver, dichter en voormalig leraar, Emile van de Velde werkt in de journalistiek. Ze mijmeren regelmatig op deze plek over het wel en wee van FC Dordrecht, al sinds jaar en dag hun favoriete club. Emile geeft de spreekwoordelijke strakke voorzetten, Kees kopt ze meestal keihard in het net.

 

Hoi Kees

Het zit er bijna op! Eindelijk mogen we dit nogal zwarte seizoen ergens in een klein bureaulaatje schuiven en de sleutel ervan weggooien. Het voelt nu al als een opluchting. Man man man, wat is onze club ver weggezakt hè. Het is dat jij en ik onverbeterlijke optimisten zijn (wat denk je? de eerste periodetitel? die is voor ons hè), anders zou het allemaal teveel worden voor een mens.

Het seizoen eindigt in ieder geval mooi in stijl: met ruzie in alle mogelijke geledingen van onze club. Daar houden we ons als eenvoudige stukjesschrijvers maar even ver van natuurlijk. Ik was van plan even rustig te kijken tot de stofwolken opgetrokken zijn en de spreekwoordelijke bal uit het bekende woud van benen in het netje ploft. Zien we dan wel weer verder. Wie weet duikt er wel écht een vriendelijke man/vrouw met geld op uit een onverwachte hoek…

Vrijdag krijgen we de kampioen op bezoek. Ik heb weinig met die club, al hebben we mooie herinneringen aan de reizen naar Leeuwarden. Maar als ik er heel eerlijk naar kijk, moet ik toch mijn hoed afnemen. Twee keer achter elkaar kampioen worden, is slechts weinigen gegeven, een prestatie van formaat. Misschien kunnen we vrijdag even een klein binnenshuis erehaagje voor onze tegenstander vormen.

Rest me nog het seizoen af te sluiten met een kleine terugblik op de hoogtepunten van afgelopen jaar:

….

Zo, ook weer gebeurd.

Fijne wedstrijd, een heerlijk onbezorgde zomer en alvast een mooie seizoen 2021/2022 toegewenst!

Emile


Ha Emile,

Ja, dit seizoen moeten we maar zo snel mogelijk vergeten. Op alle mogelijke manieren teleurstellend. Misschien nog wel het meest doordat we niet naar het stadion konden. Je moet maar denken: als je zo diep gezonken bent als onze club, dan is er per definitie altijd ruimte tot verbetering en daarom moeten we het nieuwe seizoen maar weer met opgeheven hoofd en goede verwachtingen tegemoet zien. Wie weet van die periodetitel, maar laten we niet op de feiten vooruit lopen.

Het rommelt in de club. Jammer. Ik houd mij liever bezig met dingen waar ik echt verstand van heb. Dat zijn voetbal en virologie, zoals iedere andere Nederlander. De storm in het Kremlin van de Krommedijk gaat wel weer liggen en ondertussen geniet ik van de podcast van Elisa Kuster over ‘De verdwenen schaal’. Die is echt de moeite waard, meer dan de meeste wedstrijden die de selectie ons dit seizoen heeft voorgeschoteld.

Ik kijk beroepshalve het liefst naar het verleden en in dat verleden kwam FC Dordrecht na een worsteling altijd wel weer boven zwemmen, ondanks al die stadgenoten die liever in de Kuip of op het Kasteel zitten dan in de Tempel der Beschaving. Ik ga er gewoon vanuit dat we een veel beter seizoen gaan krijgen, want erger dan dit, dat kan werkelijk niet.

Ik hoop dat het tegen de kampioen toch nog spannend wordt.
Fijne wedstrijd!

Kees