Aansluiting bij Supporterscollectief Nederland

De supportersverenging FC Dordrecht zal per heden zich aansluiten bij het landelijke Supporterscollectief Nederland. Dit collectief behartigt de belangen van alle voetbalsupporters in Nederland, voor de supporter die zijn of haar club overal volgt tot de supporter die incidenteel een wedstrijd bezoekt. De betaalbaarheid, veiligheid en beleving van een wedstrijdbezoek staat dan ook op één. Dit collectief is ook een structurele gesprekspartner van de expertgroep Voetbal en Veiligheid, waarin ook de KNVB en het Ministerie van Veiligheid en Justitie zitting hebben. Daarnaast zijn er goede contacten met alle clubs en de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie.

Wij sluiten ons dan ook graag bij dit collectief aan en FC Dordrecht is daarmee de 32e BVO die namens een supportersorgaan is vertegenwoordigd. De totstandkoming van de vaste prijzen voor uitvakken is mede op het conto van dit collectief toe te schrijven en heeft voor ons geleid tot lagere prijzen voor onze busreizen of autokaarten. Ook is er een verenigd geluid tijdens de corona periode laten horen om de stadions weer te mogen vullen en wordt er gestreden tegen onwenselijk speeldagen en tijden. Als Supportersverenging staan wij ook voor de veiligheid en de toegankelijkheid van het bezoeken van wedstrijden van onze club, alsmede een goede sfeer en beleving. Aansluiting voelt voor ons dan ook als een logische stap als SV.

Op de site van het Supporterscollectief Nederland (Website) vind je alle in’s en out’s.