Bestuurswissel SV FC Dordrecht

Beste FC Dordrecht supporter,

Op woensdag 12 oktober jl. kwamen wij samen in de Businessclub van FC Dordrecht voor de Algemene Ledenvergadering en een Buitengewone Ledenvergadering. Zoals jullie weten heeft het bestuur van onze vereniging unaniem besloten af te treden. Ruim 100 jaar bestuurservaring op de teller en een begrip binnen FC Dordrecht. Tijdens de Buitengewone Ledenvergadering hebben de vier kandidaten voor het nieuwe bestuur zich voorgesteld en zijn zij na een stemming verkozen tot het nieuwe bestuur.

Het is dan ook een eer om als nieuw bestuur het oude bestuur te mogen bedanken. Martin, Conchita, Alex, Remco en Emiel,  bedankt voor jullie jarenlange inzet voor onze vereniging. De bevlogenheid gecombineerd met de passie waarmee jullie de taken hebben uitgevoerd is bewonderenswaardig en heeft geleid tot een hechte vereniging. Het resultaat is dat er al die jaren een Supportershome open was om een hapje of drankje te nuttigen, een Fanshop was met een ruim assortiment fanartikelen en dat er een bus reed naar de uitwedstrijden. De SV was er voor haar leden als er iets te vieren viel, maar nog belangrijker, ook als er een steuntje in de rug of een arm om de schouder nodig was. Jullie hebben een grote erfenis achterlaten en wij zullen daar heel zuinig op moeten zijn.

Het nieuwe bestuur zal worden gevormd door Jasper Ophorst (algemeen bestuurslid), Egide van der Heide (algemeen bestuurslid), Frank Berkhout (secretaris) en Martin Berkhout (penningmeester). Zoals jullie zien is de voorzittersstoel momenteel niet bezet, hiervoor staat een vacature uit. Omdat een vereniging een voorzitter moet hebben, zal Jasper formeel deze rol invullen tot er een voorzitter is gevonden. Dit is tegelijkertijd een uitnodiging voor een supporter om zich hiervoor kandidaat te stellen en het bestuur te complementeren.

De komende maanden zullen wij als bestuur alle taken en plichten overnemen van onze voorgangers, de aftredende bestuursleden zullen ons daarbij helpen en zorgen voor een warme overdracht. Wij zullen vanuit het bestuur regelmatig met jullie gaan delen waar wij mee bezig zijn en welke zaken zijn besproken met de BVO. Ook willen wij de leden uitnodigen om informatie, verbetervoorstellen of te bespreken punten met de BVO met ons te delen. Op korte termijn hopen wij gewoon te doen wat jullie van de SV gewend zijn en dat is een gezellig Supportershome voor en na de wedstrijd, een fanshop met leuke artikelen en busreizen naar uitwedstrijden organiseren!

Wij gaan met vertrouwen en opgestroopte mouwen aan de slag en wij hopen natuurlijk op jullie steun te kunnen rekenen. Daarnaast hebben wij ook al een aantal nieuwe vrijwilligers mogen begroeten die ons gaan helpen achter de bar, in de fanshop of in en om het Supportershome. Daar zijn wij heel blij mee, want zonder vrijwilligers is de vereniging nergens. Als jij ook een steentje wil bijdragen, dan ben je van harte welkom. Op de website hebben wij een aantal rollen geplaatst waarin jij zou kunnen meehelpen. Als je twijfelt en wat extra informatie nodig hebt, stuur ons een berichtje of loop langs in het Home.

Tot snel bij onze prachtige club!