Van het bestuur – december 2022

Beste supporter,

Het is inmiddels eind december en met de kerstdagen voor de deur begint het tweede deel van de winterstop voor FC Dordrecht. Een moment in het jaar om terug te kijken naar wat is geweest en voornemens te bepalen voor de tijd die nog gaat komen. Plek zestien op de ranglijst, maar plek acht op slechts vijf punten afstand. Hadden we de 0-1 vastgehouden bij de Graafschap of in Helmond wat beter bij de les geweest, zag het er ranglijst technisch vrij zonnig uit. Maar de zeges op PEC Zwolle en VVV Venlo mogen wij uiteraard ook niet vergeten, hoe fijn was dat. Vooruitkijkend naar de tweede seizoenshelft is er dus nog genoeg om voor te strijden, zeker nu de middenmoot elkaar nauwelijks ontloopt. Vergelijk dit maar eens met de stand een jaar geleden…..

Ook binnen de Supportersvereniging is er genoeg om op terug te kijken, maar ligt er misschien nog wel meer in het verschiet. Na anderhalf jaar met corona beperkingen kon het Home weer open zoals jullie gewend waren en reden de bussen weer. De jaarlijkse BBQ werd weer georganiseerd, nadat supporters het terras eens goed onderhanden hadden genomen. In de zomer kwam het besluit van het bestuur om gezamenlijk af te treden en ruimte te maken voor een frisse wind. In oktober hebben jullie als leden gestemd met als resultaat een nieuw bestuur. En met enkele drukke thuiswedstrijden waren de wittebroodsweken van het bestuur meteen een goede test. Ook de overname van de administratie en de registratie bij KVK en ING hadden flink wat voet in de aarde, maar is nu eindelijk afgerond.


Inmiddels zijn wij dus bijna drie maanden bezig en hebben wij het stokje inmiddels overgenomen van het oude bestuur, op enkele kleine details na. Wij zijn het oude bestuur zeer dankbaar voor de hulp en de begeleiding die nog steeds gaande is. Ook een woord van dank naar alle vrijwilligers die de afgelopen jaren de mouwen belangeloos hebben opgestroopt en hun hulp in de overgangsweken en hopelijk ook in de toekomst. Daarnaast hebben wij met meerdere prettige gesprekken (hernieuwd) kennis gemaakt met de BVO en daarmee de banden met de club versterkt.

Maar waar zijn wij momenteel druk mee? De actielijst is na een tweetal vergaderingen inmiddels goed gevuld, maar de belangrijkste zaken zijn de volgende:

  •  Verkoop van fanartikelen in de fanshop
  •  Nieuwe horeca-samenwerking voor Supportershome
  •  Inventarisatie Supportershome

Met de opening van de Fanshop in het centrum van de stad, neemt de BVO het voortouw in de verkoop van fanartikelen. Dit is voor iedere BVO in Nederland een belangrijke bron van inkomsten en daarmee ook één van de speerpunten van het plan 2025-2026 wat met de investeerder is opgesteld. Als SV hebben wij jarenlang fanartikelen ingekocht en verkocht, waardoor alle marge hiervan voor de SV was. De club verkocht haar shirts via onze Fanshop. Na enkele gesprekken met de BVO zijn de contouren zichtbaar van een hernieuwde samenwerking. Uitgangspunt is dat het assortiment van de Fanshop in de stad ook verkocht gaat worden in de shop van de SV. De SV ontvangt voor alle verkochte items 10% van de verkoopprijs. De inkoop en het bijbehorende inkooprisico ligt bij de club, maar de SV is wel betrokken bij de samenstelling van het assortiment. Daarnaast onderzoeken wij nog steeds de mogelijkheid om ook een eigen merchandise lijn te houden.

Wat de horeca betreft zullen we op verzoek van velen vanaf 1 januari 2023 weer het vertrouwde Jupiler schenken in het home. Samen met de BVO, FC Dordrecht Amateurs en andere verenigingen op Sportpark de Krommedijk (RCD, The Hawks en op termijn DFC) gaan we hiervoor een samenwerking aan met Elsco Drankenhandel in Zwijndrecht. Door met onze buren op te trekken kunnen we tegen een zeer gunstige prijs Jupiler op het vat zetten en hoeven we de bierprijs per beker op dit moment niet te verhogen. De tapinstallaties worden nagekeken en waar nodig van nieuwe onderdelen voorzien. Daarnaast willen we in het nieuwe jaar naast het vertrouwde assortiment ook wat meer lokale dranken serveren (o.a. van White Dog Brewery), een proef starten met herbruikbare plastic bekers en stap voor stap de keuken openen voor een kleine hap. Voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag op 6 januari komt er in ieder geval al een vervolg op de Bossin Bol!

Aansluitend op het nakijken van de tap doen wij ook een complete inventarisatie van het Supportershome, vooral kijkend naar veiligheid. Denk hierbij aan alle mogelijke facetten, van vluchtroutes en brandblussers tot de bevestiging van de boxen en alle technische installaties. Wij verwachten dat hieruit meerdere punten van aandacht gaan komen, die direct opgepakt moeten gaan worden. Zo kunnen wij jullie in de toekomst blijven ontvangen in een gezellig, maar bovenal veilig Supportershome.

Een drukke kerstvakantie dus, maar dat is het allemaal waard. Wij willen jullie in ieder geval hele fijne feestdagen toewensen en hopen jullie in het nieuwe jaar weer te mogen begroeten in ons Supportershome of op de tribunes!

Met sportieve groet,

Jasper, Frank, Egide en Martin