SV zet zich in voor Klimaatneutrale Wedstrijd

Op 19 mei speelt FC Dordrecht tegen TOP Oss de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd moet de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal worden. Een initiatief waarin de BVO met vele bedrijven, instellingen, politiek maar dus ook supporters bezig is om op allerlei punten te vergroenen en te verduurzamen.

Namens de Supportersvereniging nemen Jasper Ophorst en Emiel Grootenboer deel aan dit project. Zij denken mee bij het verzinnen van oplossingen rondom deze wedstrijd, maar ook voor de periode erna. Dat vinden wij namelijk nog belangrijker dan één keer duurzaam zijn.

De punten waar wij als supporters met name bij betrokken worden is het punt van vervoer van en naar het stadion. De faciliteiten voor fietsen rondom het stadion moeten beter, als je wil dat supporters vaker de fiets gaan pakken. Betere fietsenstallingen is daarom een mooie start.
Ook het beperken van afval is iets waar wij als SV werk van willen maken. Het aantal niet herbruikbare plastic bekers in en rond ons Home is een doorn in het oog. Het is niet duurzaam en kost daarnaast veel geld. Goede herbruikbare plastic bekers, wellicht met een simpel statiegeld systeem, kan hieraan bijdragen.

De komende weken zullen wij jullie op de hoogte houden van de vorderingen en ontwikkelingen rondom dit initiatief!