Maximum prijs voor ticket uitvak in Eerste Divisie blijft gelijk

Een stemming onder de clubs in de Eerste Divisie om de maximum prijs van een kaart voor het uitvak te verhogen van 10 naar 15 euro heeft het niet gehaald. Als Supportersvereniging hebben wij FC Dordrecht gevraagd om tegen te stemmen, zodat het bezoeken van uitwedstrijden zo betaalbaar mogelijk blijft en ticketprijzen geen verkapte maatregel worden voor het ontmoedigen van bezoek aan uitduels.

De afgelopen jaren heeft FC Dordrecht de busreizen geregeld en het standaardtarief van 15 euro, voor bus en wedstrijd, in het leven geroepen. Gebleken is dat bij een voordelige prijs meer supporters kiezen voor het reizen met de bus. Binnenkort gaan wij met de club om tafel om de busreizen te evalueren en een plan te maken voor komend seizoen.

Deze 15 euro is opgebouwd uit kosten voor de bus en kosten voor het wedstrijdkaartje. Het wedstrijdkaartje varieert per wedstrijd maar is in ieder geval 6 euro, maar nooit meer dan 10 euro. Het resterende deel van de 15 euro is voor de kosten van de bus. Snel rekenwerk laat zien dat bij een combikaartje van 6 euro voor de wedstrijd, 9 euro overblijft voor de bus. Een volle bus van 50 man levert dus 450 euro op, maar dit is niet toereikend om de bus huur van te betalen. De kosten daarvan kunnen bij verre reizen zelfs oplopen naar 900 of 1000 euro.

Als Supportersvereniging staan wij ervoor dat het bezoeken van uitwedstrijden voor iedereen mogelijk moet zijn en dat betekent dat de prijs niet te hoog moet zijn. Echter moeten wel alle kosten gedekt kunnen worden en moet er niet bij voorbaat al verlies worden geleden. Op dit moment vangt de club dit verlies op en dat verdient de nodige waardering.

Dat de busprijs niet zal stijgen door de kosten van het wedstrijdticket zijn wij blij mee, maar wij zullen wel met de club aan tafel gaan om te kijken wat een schappelijke prijs voor een buskaart, die ook beter alle kosten dekt die een busreis met zich meebrengt.