Sponsoring troostberen

Vrijdag 23 juni waren wij aanwezig bij de overhandiging van de troostberen aan de Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid. Als Supportersvereniging FC Dordrecht hebben wij ook een kleine donatie gedaan en mede hierdoor zijn er bijna 7000 van deze knuffelberen aangeschaft. Deze knuffels worden ingezet om kinderen die met de ambulance mee moeten gerust te stellen en af te leiden. Deze beertjes doen wonderen, want meestal kalmeert een kind direct en dat vergemakkelijkt de behandeling. De beer blijft voor de meeste ontvangers een vriend voor het leven.

Aangezien deze beren niet worden vergoed door de zorgverzekeraar moet de Ambulancedienst deze zelf aanschaffen en daarom doen zij van tijd tot tijd een beroep op sponsors. Met deze bijna 7000 beren kunnen zij in ieder geval weer jaren vooruit!

Als Supportersvereniging vinden wij het belangrijk om niet alleen in en om het stadion een rol te spelen, maar ook in de regio Dordrecht. Voetbal staat midden in de maatschappij en daarom vinden wij het dan ook belangrijk om ook wat terug te doen voor de maatschappij.

Voor meer informatie, hier vind je het artikel op de site van de Ambulancedienst: https://ravzhz.nl/nieuws/donateurs-overhandigen-symbolisch-7000-beren/

Overhandiging troostberen