Van het bestuur… (juni 2023)

Zo, dat was het seizoen 2022-2023. Terugkijkend een jaar met verschillende gezichten waarbij sportief gezien ondermaats is gepresteerd. Persoonlijk waren mijn verwachtingen aan het begin van het seizoen hoopvol en is er een periode geweest waarin wij met één of twee overwinningen in de top 10 zouden hebben gestaan. Realiteit is echter anders, het abonnement van met één doelpunt verschil verliezen is niet op tijd opgezegd en dus zaten wij er langer aan vast dan gewenst met een lage klassering tot gevolg. 

Daarbuiten is het afgelopen voetbalseizoen bijzonder gestart met een belletje van Frank medio juli 2022. “Het bestuur van de Supportersvereniging stopt en we zoeken een nieuwe groep mensen die willen instappen.Via Emiel heb ik jouw nummer, wat denk je ervan?” Uiteraard is dit de korte versie van het gesprek.

Na een aantal keer afstemming met elkaar en vorming van verschillende kandidaten met ieder een uitgesproken voorkeur over invulling qua rol zijn wij uiteindelijk als bestuur, bestaande uit Frank, Martin, Egide en ikzelf, vol enthousiasme ingestapt. Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden van de Supportersvereniging door stemming een officiële go gegeven en konden wij aan de slag. Fijn ook dat wij inmiddels ook Jasper Bosch in het bestuur hebben kunnen verwelkomen.

Na een soepele overdracht vanuit het oude bestuur over alle lopende zaken, officiële inschrijving bij de KVK, overdracht boekhouding, ledenadministratie, contacten leveranciers en vele andere zaken, zijn we medio november gestart. Een heerlijk moment waar wij onervaren in allerlei zaken zijn gedoken en op onze manier structuur hebben aangebracht, maar vooral ook nieuwe energie hebben gestoken in de Supportersvereniging.  

Buiten de zichtbare veranderingen zoals bijvoorbeeld het Supportersbroodje, aanbod bieren, de nieuwe kleur in het Supportershome zijn er meerdere punten voorbij gekomen die niet altijd zichtbaar zijn, maar wel veel energie is ingestopt. Denk bijvoorbeeld aan een stuk veiligheid waarbij het Supportershome is gekeurd door een veiligheidsdeskundige, nieuwe contracten met leveranciers zijn aangegaan, een geupdate boekhouding in nieuwe systemen, een opgeschoonde ledenadministratie, deelname aan Energiek Dordt, maar ook kennismaking met de BVO en het opbouwen van een open en eerlijke relatie met elkaar.

En zo vliegt ook ons 1e halfjaar voorbij waarbij wij met elkaar al verder kijken richting het seizoen 23/24 en verder. Zo volgt er natuurlijk weer de Algemene Ledenvergadering waarbij wij als bestuur een update geven over de bekende zaken zoals dat ook officieel hoort. Ook wordt er met de BVO een Supportersavond georganiseerd waarbij er ruimte is voor een open gesprek met elkaar, maar ook inhoudelijk meer wordt verteld over bijvoorbeeld Energiek Dordt. Voor zowel de ledenvergadering als de Supportersavond volgt binnenkort een datum.
Daarnaast werken wij ook aan onze eigen identiteit als Supportersvereniging. Waar staan wij voor, wat vinden wij belangrijk en wat willen wij uitdragen? De basis hiervoor is de input die wij van een ieder hebben ontvangen vanuit het supportersonderzoek/enquête over de wedstrijdbezoeken onder de leden van de SV. En natuurlijk willen wij na het grote succes met de Klimaatneutrale wedstrijd vaker een “supportersplein” creëren bij de thuiswedstrijden.

Om af te sluiten wil ik namens het bestuur jullie bedanken voor de ontzettende fijne samenwerking, afstemming en vertrouwen. Wij als bestuur zijn ontzettend dankbaar voor de grote groep vrijwilligers die is ontstaan en op allerlei gebieden vol passie en enthousiaste inspringen om SAMEN mooie avonden te beleven.

Geniet van jullie vakanties en op naar het nieuwe seizoen waar wij hopelijk buiten de succesvolle avonden in het Supportershome, wij ook veel kunnen feesten in het stadion!

Namens het bestuur,

Jasper Ophorst